soort

Menu

Wat is glycine?

Glycine is een niet-essentiëel aminozuur (het lichaam maakt de stof dus zelf aan) met een zoete smaak. Het aminozuur ontstaat uit twee andere stoffen serine en threonine.

Functies van glycine

– helpt bij opbouw creatine in het lichaam – draagt bij aan een gezonde prostaat – helpt het lichaam calcium te absorberen – draagt bij aan de bouw van eiwitten in het lichaam – draagt bij aan het ontgiften van de lever

Te weinig of teveel

Glycine wordt door het lichaam aangemaakt waardoor een tekort aan de stof nauwelijks voorkomt. Wat een teveel betreft wordt mensen met problemen aan de lever of nieren aangeraden niet zonder overleg met een arts de aminozuren te slikken.

Verschijningsvormen van glycine

Glycine is een aminozuur en vormt dus een bouwsteen voor eiwitten in het lichaam. Glycine is dus te vinden in producten rijk aan eiwitten zoals vis, vlees en bonen, maar ook in zuivelproducten. Ook komt het voor in plantaardig voedsel namelijk tarwekiemen, pinda’s en sesamzaad.

No comments yet.

Geef een reactie