soort

Menu

Een blender gekregen in je kerstpakket? Zo maak je er goed gebruik van! Deze heerlijke, exotische ijsrecepten ontwikkeld door Precision Nutrition zijn geschikt voor een simpele blender, gemakkelijk te maken en laag in calorieën. Gezond zondigen doe je zo.

Alle recepten zijn gemakkelijk in de vriezer te bewaren. Je kunt het in een bakblik bewaren (aan te raden als je het in één keer serveert) of in een muffinblik. Dit is een handige methode om het ijs snel in porties te kunnen serveren als je eens na de maaltijd wilt nagenieten.

1. Hazelnoot en pure chocolade

De meeste soorten chocolade-ijs uit de bekende supermarkten bevatten veelal 300 of meer calorieën per portie. Dit chocolade-ijs bevat daarentegen slechts 103 calorieën per portie, vijf keer minder vetten en twee keer minder koolhydraten en suikers. Door toevoeging van de whey-eiwitten bevat het ijs echter wel nog altijd dezelfde hoeveelheid eiwitten.

Ingrediënten: 50 Gram hazelnoten 50 Gram ontpitte dadels Een snufje zout 1 ½ Theelepel cacaopoeder 100 Gram magere Griekse yoghurt 1 Schepje whey-eiwitten chocoladesmaak 200 Milliliter chocolademelk 25 Gram chocoladestukjes

Bereidingswijze: Vermaal de hazelnoten in je blender. Voeg de ontpitte dadels, zout, eiwitpoeder en cacaopoeder toe tot er een massa ontstaat. Terwijl de blender loopt kun je langzaam de yoghurt en chocolademelk toevoegen. Voeg als laatste de chocoladestukjes toe en blendeer kort. Bewaar het ijs ten minste 2 uur in een bakblik of muffinplaat voor serveren.

2. Blauwe bessen en bananenijs

De bananen en de blauwe bessen in dit recept zijn de natuurlijke zoetmakers die toegevoegde suikers overbodig maken en het ijs een stuk verantwoorder dan de vergelijkbare producten in de supermarkten. Dit zorgt ervoor dat elke portie van deze heerlijke variant slechts 70 calorieën bevat!

Ingrediënten: 2 Bananen 100 Milliliter Griekse yoghurt 1 Schepje eiwitpoeder vanillesmaak Een snufje zout 75 Gram bevroren, blauwe bessen

Bereidingswijze: Blendeer de bananen, yoghurt en het eiwitpoeder. Voeg in kleine porties de blauwe bessen toe. Het ijs mag een beetje ‘chunky’ zijn.

3. Matcha, munt en boerenkoolijs

Het klinkt misschien niet als de meest appetijtelijke smaak, maar het is overheerlijk en slechts 115 calorieën per portie waard! Bovendien biedt de matcha in dit recept een hele hoop voordelen! Het bevat een goede hoeveelheid vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ook wordt het veelal geprezen om de ontstekingsremmende werking op het immuunsysteem en de vaardigheid het cholesterolgehalte en de suikerspiegel in het lichaam te verlagen.

Ingrediënten: 50 Gram bloemkool 1 Eetlepel matchapoeder 50 Milliliter amandelmelk 25 Milliliter honing 1 Blikje kokosmelk 25 Gram fijngesneden munt 1 Eetlepel limoensap

Bereidingswijze: Blendeer de bloemkool en de matchapoeder. Verwarm de amandelmelk in een kleine steelpan en mix de bloemkoolpasta erdoor tot een egale massa. Blendeer vervolgens de honing, kokosmelk en mint en voeg na afkoelen het mengsel uit de steelpan toe. Voeg als laatste de limoensap en de schil toe en blendeer het nog een laatste keer kort.

Laatste tips

Ben je lactose-intolerant? Probeer de chocolademelk dan te vervangen met ongezoete amandelmelk. Als je dieet niet toestaat dat je een teveel aan vetten eet, kun je de Griekse yoghurt en kokosmelk vervangen door varianten lager in vetten. Houdt er hierbij wel rekening mee dat de vetten in het ijs zorgen voor de romige textuur en het ijs dus iets ijziger uit kan vallen bij het gebruik van de varianten laag in vetten.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie