soort

Menu

Dit mineraal is noodzakelijk voor opbouw en onderhoud van botten en kraakbeen. Ook is mangaan nauw betrokken bij de energieproductie, het reguleren van de bloedsuikerspiegel en de vorming van vetzuren en hormonen.

Het maakt deel uit van het antioxidantensysteem van het lichaam en is onontbeerlijk voor een goed functioneren van de vitamines B1, biotine en vitamine C. In kankercellen en tumoren wordt opvallend weinig mangaan aangetroffen. Of mangaan kanker kan helpen voorkomen, wordt momenteel onderzocht.

Verschijningsvormen Mangaan

Dit mineraal komt in dierlijk voedsel o.a. voor in eieren en forel.

In plantaardig voedsel vind je dit mineraal o.a. in volkorenbrood, peulvruchten, zilvervliesrijst, ananas, noten en tuttifrutti.

Mangaan wordt gebruikt voor:

  • Verbeteren van het geheugen
  • Bescherming van het lichaam tegen vrije radicalen door het mangaan-bevattende enzym SOD
  • Bevordering van de genezing van sommige gewrichtsaandoeningen (artritis)
  • Bevordering van de genezing van sommige zenuwaandoeningen (schizofrenie)
  • Bevordering van de genezing van sommige allergiën
  • Bevordering van de spijsvertering
  • Helpen bij de reiniging van het lichaam
  • Verhoging van de vruchtbaarheid bij mannen
  • Impotentie tegen te gaan
  • Bevordering van de productie van moedermelk
No comments yet.

Geef een reactie