soort

Menu

Tot voor kort werd koper gerekend tot de essentiële mineralen. Tegenwoordig denken wetenschappers daar anders over. Een teveel aan koper kan giftige reacties in het lichaam veroorzaken en een goede opname van zink verstoren.

Daarom wordt dit mineraal slechts in zeer bescheiden hoeveelheden aan supplementen toegevoegd. De meeste voedingsmiddelen bevatten koper, dus eventuele tekorten zullen niet snel ontstaan. De hoogste concentratie koper bevindt zich in de lever en de hersencellen.

De belangrijkste functies zijn het verlenen van assistentie bij de eiwitstofwisseling en energieproductie. Ook is koper belangrijk voor een gezonde huid- en haarkleur en remt dit mineraal de aanmaak van histamine in de huid. Dit is de stof die jeuk veroorzaakt.

Verschijningsvormen Koper

Dit mineraal komt in dierlijk voedsel o.a. voor in orgaanvlees, eierdooiers, krab, kreeft, oesters en slakken.

In plantaardig voedsel vind je dit mineraal o.a. in volkoren producten, noten, pruimen en spinazie.

Koper wordt gebruikt voor…

  • Betrokken bij de vorming van bindweefsel en hemoglobine
  • Helpen bepaalde gifstoffen onschadelijk te maken (cadmium)
  • Voorkomen van bloedarmoede (beïnvloedt de absorptie en transport van ijzer)
  •  Voorkomen van allergie
  • Het op peil houden van de lichaamsenergie
No comments yet.

Geef een reactie