soort

Menu

Wat is groene peper

De groene peper is een groente die de vorm heeft van een bel. Anders dan de rode, oranje en gele varianten van de peper, is deze peper niet pikant. De groente is een goeie bron van vitaminen, mineralen en fytochemicaliën.

Voedingswaarde

De groene peper is een groente met een hoge voedingswaarde. Per 150 gram gehakte groene peper zitten de volgende voedingsstoffen:

– 3 Gram proteïnen – 10 Gram vezels – 0,5Mg ijzer – 14,9Mg magnesium – 30Mg fosfor – 260Mg Potassium – 14Mg Calcium – 11% van de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine A – 7% van de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine B1 – 20% van de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine B6 – 5% van de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine B9 – Maarliefst 200% van de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine C – 14% van de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine K

Functies

Vitamine A, B6, B9 en C zijn krachtige antioxidanten en spelen een belangrijke rol als bescherming tegen beschadiging van cellen in het lichaam. Beschadiging aan de cellen kan ook een oorzaak vormen voor het ontstaan van een teveel aan cholesterol in het lichaam dat op zijn beurt weer kan leiden tot het ontstaan van hart- en vaatziekten. Verder zou het helpen bij het ontspannen van de luchtwegen in het geval van astma. Tot slot hebben de flavonen in de groene peper een gunstige invloed op de hormoonbalans van het vrouwelijk lichaam. Dit concentraat helpt tegen krampen en andere pijnen tijdens de menstruatie en de overgang, werkt rustgevend en stimuleert de bloedsomloop in de vrouwelijke organen.

 

,

No comments yet.

Geef een reactie