soort

Menu

Plantaardige en dierlijke eiwitsoorten

De mens is een omnivoor. Dat wil zeggen dat zowel plantaardig als dierlijk voedsel eet en dus beide eiwitsoorten binnen krijgt. Om deze reden zal een vegetariër bijna niet dezelfde prestaties kunnen neerzetten als iemand die geen vegetariër is.

Opname eiwitten

Een eiwit / aminozuur wordt in de cel opgenomen door de celwand. Dit gaat niet zomaar. Het eiwit / aminozuur moet begeleid worden door een aantal stoffen die de opname voorbereiden. Dit kunnen vitaminen / mineralen zijn maar ook andere aminozuren of koolhydraten. Elk eiwit / aminozuur heeft een andere werking en andere werkingsplaats. Hiervoor zijn in de meeste producten die stoffen toegevoegd die de opname bevorderen.

Ion exchange whey amino acids

Deze eiwitsoort staat bekend om de goede opname door het lichaam. Zij hebben een opnamevermogen  tussen de 80 en 95%. Een speciale bewerking van de aminozuren heeft het voor de aminozuren mogelijk gemaakt de maag en darmbarriere met gemak te passeren. Op deze manier wordt het product niet alleen snel opgenomen, maar gaat er heel weinig aan effectief product verloren.

 

No comments yet.

Geef een reactie