3 Voordelen van Vitamine C die je moet weten
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Vitamine C speelt een essentiële rol in het behouden van een goede gezondheid. De cellen hebben vitamine C nodig om hun werk in het lichaam goed te doen en het werkt net als antioxidanten als een schild tegen schadelijke stoffen in het lichaam. Helaas, helaas, ons lichaam maakt dit stofje niet zelf, dus pak een glas sinaasappelsap en lees dit artikel lekker door.

Hulp bij gewichtsverlies

Onderzoek van de Journal of the American College of Nutrition heeft aangetoond dat je 30% meer vet verbrand tijdens het sporten als je voldoende vitamine C in je lichaam hebt. De reden? Vitamine C helpt verschillende processen in het lichaam bij de vetverbranding zoals het omzetten van vetzuren naar energie.

Verlaagde kans op hart- en vaatziekten

Recent onderzoek heeft aangetoond dat een voldoende hoeveelheid vitamine C in het lichaam het risico voor hart- en vaatziekten verkleint. Vitamine C verbetert de werking van bloedcellen en helpt de spieren in de hart- en bloedvaten ontspannen, zodat het bloed zich gemakkelijk en vrij door het lichaam kan bewegen. Ook dit verlaagt de kans op hart- en vaatziekten.

Huidbescherming tegen de zon

Een onderzoek van de Journal for Vitamin en Nutrition Research heeft aangetoond dat vitamine C ook actief is in de huid en kan helpen veroudering en de schade van UV-stralen kan verminderen. Als vitamine C op de huid wordt aangebracht kan het ook beschermen tegen zonnevlekjes.

Verkoudheid snel tegengaan

Je moeder vertelt je vast al jaren vitamine C in te nemen als je weer eens last hebt van een hardnekkige verkoudheid. En wat blijkt? Mama knows best. Het aanvechten van een verkoudheid is het grootste talent van vitamine C. Het helpt immers het immuunsysteem aan te sterken en dat betekent minder zieke dagen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP