Alcohol zet aan tot overeten
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Je eet gezonder, je let op je porties en je hebt in geen weken een workout gemist. En toch ontdek je tot je grootste schrik dat er een paar pondjes zijn bijgekomen. Hier is de harde waarheid: die onschuldige wijntjes tijdens de borrel op het werk triggeren een stuk meer dan alleen een kater.

Volgens een recente studie blootstelling aan alcohol maakt het brein gevoeliger voor aroma’s van eten waardoor de calorie-inname tijdens de onschuldige borrels wordt verhoogt. Dat betekent dat het knabbelen op een stukje kaas bij de wijn vaak niet bij een stukje blijft.

De grotere mate van consumptive na het drinken van alcohol stond al langer bekend onder onderzoekers, maar de directe oorzaak ervan was onbekend. In het onderzoek van J. A. Filer is aangetoond dat het te maken heeft met de versterking van de aroma’s van het eten door de alcohol.

De studie werd uitgevoerd met 36 gezonde dames waarvan de helft een glas wijn voorgeschoteld kreeg als apperatief voor een heerlijk bord spaghetti. De dames die de wijn hadden gedronken aten beduidend meer dan hun collega’s die slechts water drinken.

Voor degene die op hun gewicht aan het letten zijn, laat een slippertje bij een borrel dat welverdiende gewichtsverlies niet verpesten! Als je van plan bent te gaan borrelen let dan extra goed op je porties en ook op hoeveel calorieën jou favoriete apperatiefje waard is voor je je een tweede of derde glas laat inschenken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP