Alkaline water: effectief of gewoon onzin?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Als je de gojibessen, spelt en chiazaadjes al hebt bijgehouden, ben je vast en zeker ook bekend met een hele nieuwe trend in superfoodland: alkalinewater. Dit goedje zou een stuk gezonder zijn dan dat kraanwater dat de ‘gewone mens’ gebruikt om gehydrateerd te blijven. Meer weten wat dit goedje voor je kan betekenen (of niet)? Lees dan verder.

Wat is alkaline water?

Met een lichaam dat is opgebouwd uit 70 tot 80% aan water, is het geen verassing dat we goed moeten opletten dat we gehydrateerd blijven. Als je goed hebt opgelet in de wereld van superfood is de hype tegenwoordig het drinken van alkaline water om gehydrateerd te blijven. Alkaline water is een soort water met een lagere zuurgraad dan gewoon water uit de kraan. Het water uit de kraan zou chemicalien bevatten die ‘te hard’ zijn voor het lichaam. Dit betekent dat het meer actieve nutrienten bevat dan ‘gewoon water’ zoals calcium, potassium, magnesium en bicarbonaat. Dit zou ervoor zorgen dat het lichaam helpen nutrienten gemakkelijker om te zetten naar werkbare stoffen voor het lichaam.

Goed voor de algehele gezondheid

Veel argumenteren dat alkaline water positieve effecten heeft op de gezondheid door de invloed ervan op de ph-waarde in het lichaam. Toch is de zuurgraad van het lichaam niet per se iets waar we ons druk over hoeven te maken. Het lichaam is in staat de zuurgraad in het lichaam goed te controleren (mits er sprake is van een probleem met de nieren).

Effectievere hydratatie van het lichaam

De bewering is dat alkaline water actieve mensen helpt meer vocht vast te houden doordat ze minder hoeve te urineren. Dit gebeurt niet na het achterover werken van een flesje alkaline, maar gebeurt geleidelijk. Hoewel goede hydratatie van groot belang is voor de gezondheid van ons lichaam, is er nog geen hard bewijs dat deze bewering klopt.

Bescherming tegen giftige stoffen

Kraanwater is grondig gereinigd om ons te beschermen tegen bacterien en chemische stoffen. Het ergste wat zou kunnen gebeuren, is dat de middelen tegen desinfectie zich mengen met organische stoffen in het water waardoor een schadelijk bijproduct ontstaat. Alkaline water beschermt het lichaam tegen deze bijproducten, dus in dat opzicht lijkt het gezonder dan kraanwater. Echter, er zijn ook genoeg bijproducten die versterkt worden door het alkaline water. Gooi die leidingen dus nog maar even niet dicht.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP