Antibiotica en supplementen combineren
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Antibiotica vormen een levensreddend middel voor veel bacteriële infecties van geïnfecteerde wonden tot ziektes als tuberculose. Hoewel het over het algemeen wordt beschreven als een medicijn die door het lichaam makkelijk wordt getolereerd, zijn de effecten van het medicijn niet altijd direct effectief gebleken. Als gevolg daarvan kunnen vervelende bijwerkingen de kop op steken. Hiervoor kunnen supplementen de ondersteuning bieden voor je lichaam tijdens de antibioticakuur.

Waarom suppletie tijdens een antibioticakuur?

Er zijn veel verschillende antibiotica aanwezig, elk van hen gericht op het behandelen van een specifieke type infectie. Sommige kunnen vervelende bijwerkingen veroorzaken die effect hebben op bijvoorbeeld de spijsvertering, vermoeidheid kunnen veroorzaken of het immuunsysteem sterk verlagen waardoor je periode tot herstel wordt verlengd. Om de periode van herstel te versnellen en de bijwerkingen zo goed mogelijk tegen te gaan, worden soms supplementen in combinatie met de antibiotica geslikt. Er moet voorafgaand aan het combineren van supplementen en antibiotica echter wel eerst goed met de dokter worden overlegd.

Probiotica en antibiotica

De meest frequente combinatie die je tegen zal komen is het combineren van antibiotica met het supplement probiotica. Antibiotica zijn erop gebouwd schadelijke bacteriën te vernietigen. Dit betekent soms ook dat de goede bacteriën in het lichaam worden aangetast. Deze bacteriën heeft het lichaam nodig om voedsel te verteren. Het vernietigen van bacteriën kunnen bijwerkingen opwekken zoals diarree en maagkrampen. Het aanvullend slikken van probiotica helpt de vernietigde bacteriën weer aanvullen, zodat je snel weer herstelt.

Vitamine C en antibiotica

De relatie tussen vitamine C en antibiotica is nog niet helemaal begrepen. In de Journal of Applied Nutrition argumenteert een artikel dat vitamine C zijn reputatie als vechter tegen ziekten te danken heeft aan de ongebruikte bestanddelen waarover vita0.mine C beschikt die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen van antibiotica. Ook bevordert vitamine C de gezondheid van de goeie bacteriën in het lichaam. Dit heeft velen onderzoekers doen geloven dat ook vitamine C in combinatie met antibiotica helpt bijwerkingen tegen te gaan en snel te helen. Echter, er is nog onvoldoende onderzocht op mensen om dit als waarheid aan te nemen. Bovendien heeft vitamine C een negatief effect op antibiotica uit de tetracycline familie.

Vitamine D en antibiotica

Veen tekort aan vitamine D is lang geleden al een oorzaak gebleven van het ontstaan van verschillende infecties en ziektes. Ook leidt dit tot het langzamer worden van het herstelproces en de minder effectieve werking antibiotica. Onderzoek aan de London School of Medicine and Dentistry laat zien dat het aanvullend slikken van vitamine D in combinatie met antibiotica de herstelperiode voor tuberculose patiënten drastisch verkleint.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP