Bekkenpijn voorkomen door te sporten
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Wetende dat de pijngrens van een bevalling bijna net zo hoog ligt als iemand die tegelijk alle botten in zijn lijf breekt, kan je misschien toch een beetje opzien tegen die bevalling na 9 maanden. Gelukkig kan je hier iets tegen doen! Onderzoek gepubliceerd in het Britse Medical News Today heeft aangetoond dat vrouwen de veelvoorkomende bekkenpijn tijdens de zwangerschap kunnen voorkomen door regelmatig te sporten.

Regelmatig sporten

Minstens 3 tot 4 keer per week sporten kan bekkenpijn tijdens de zwangerschap en de bevalling met 14% verminderen. Vaker sporten dan dit liet geen verbetering zien in de resultaten. Volgens het onderzoek van Medical News Today zijn sporten zoals joggen, het spelen van een balsport en aerobics hiervoor heel erg geschikt.

Let er hierbij wel op in welke fase van de zwangerschap je zit. Je kunt al beginnen met sporten nog voordat je zwanger bent en dit probeert te worden om de bekkenpijn te verminderen. Dit kunnen nog relatief intensieve sporten zijn. Echter, naarmate je zwangerschap vordert, is het het beste voornamelijk elke dag een halfuurtje te wandelen.

Bekkenpijn

Pijn aan het bekken en rondom is een verschijnsel dat zich veel voordoet onder zwangere vrouwen. Zeker de helft van alle zwangere vrouwen heeft of wel last van bekkenpijn of last van lage rugpijn. De pijn ontstaat doordat het lichaam ruimte maakt voor de ontwikkeling van de baby.

De pijn doet zich middenvoor het bekken voor en straalt veelal uit langs de binnenkant van het bovenbeen, de lies of naar de schede. De pijn neemt vaak toe bij vermoeidheid en bij bepaalde bewegingen zoals het draaien van de rug, het bukken en bewegingen die schokkerig zijn zoals hardlopen of zelfs het fietsen op een hobbelweg.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP