Bijwerkingen eiwit-gebruik
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

In de meeste gevallen is de bijwerking bij gebruik van eiwit op te lossen door de dosering te verlagen en het tijdstip van inname aan te passen. Wij bespreken een aantal verschillende bijwerkingen die zich bij het gebruik van eiwit kunnen voordoen. De bijwerkingen en de ernst van de bijwerkingen verschilt natuurlijk per persoon.

Puistjes na inname eiwit

Iemand die puistjes krijgt na de inname van eiwitten neemt in nagenoeg alle gevallen een te grote dosering ineens of te vaak op de dag. Het lichaam krijgt dan niet de kans alle eiwitten rustig te verwerken en dit uit zich door het krijgen van puistjes. Het verminderen van de dosering per keer en per dag verhelpt meestal het probleem.

Ook het nemen van een andere eiwitten kan het probleem verhelpen. Door een mix van eiwitten te nemen (bijvoorbeeld Calcium Caseinaat en Wei-eiwit) verkleint de kans doordat de eiwitten niet tegelijkertijd door het lichaam worden opgenomen.

Als aanvullend supplement is Zinc Gluconaat aan te bevelen. Zinc Gluconaat helpt het lichaam afvalstoffen beter en sneller te zuiveren waardoor de kans op het krijgen van puistjes door eiwitten minder is.

Tot slot is het belangrijk altijd voldoende water te drinken om de afvalstoffen in het lichaam de kans te geven het lichaam te verlaten.

Ammoniak lucht uit poriën na het nemen van eiwit

Bij het nemen van een grote dosering eiwit terwijl het lichaam in een hoge verbrandings-mode staat, kan zorgen voor een lichte ammoniak lucht. Meer (water) drinken en een kleinere dosering per keer nemen verhelpt dit probleem in de meeste gevallen.

Lactose intolleratie en het gebruiken van eiwit

Iemand met een lactose intolleratie moet goed opletten welke eiwitten hij/zij gebruikt. Hoe minder gefiltreerd het eiwit is, des te meer lactose zal het eiwit bevatten. Wei eiwitten bevatten doorgaans zeer weinig lactose en een isolaat nagenoeg geen. De meeste personen weten van zichzelf of ze wel of geen lactose intolleratie hebben omdat ze dan ook geen melk kunnen drinken. Isolaat of Soja eiwitten zijn dan een goede oplossing.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP