Anti-oxidanten tegen veroudering en slechte invloeden
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Deze zogenaamde oxidanten werken met vrije radicalen. Een vrije radicaal is een “ongebonden” agressief chemisch deeltje dat zo snel mogelijk een verbinding aan wenst te gaan. Een anti-oxidant gaat snel een verbinding aan met de oxidanten om zo de schadelijkheid te beperken.

Verschillende soorten anti-oxidanten

Anti-oxidanten zijn er in verschillende soorten. Je dagelijkse vitamine C is een zeer goede anti-oxidant. Bij voldoende inname zal je merken dat je minder snel verkouden of ziek word. Word je echter toch ziek dan duurt de ziekte zeker korten dan zonder het gebruik er van. Maar er zijn vele andere Anti-oxidanten.

Om er een aantal te noemen: Bèta caroteen (ook wel pro-vitamine A genoemd), vitamine E, SOD. Het lichaam neemt deze Anti-oxidanten op om ze zoveel mogelijk samen te laten werken tegen de aanvallers. Onderzoeken hebben uitgewezen dat een teveel van de een niet schadelijk is voor de andere aanwezige Anti-oxidanten. Echter wel wezen de onderzoeken uit dat combinaties van verschillende Anti-oxidanten de werking ten goede kwam.

Anti-oxidanten tegen veroudering

Maar wie moet deze stoffen gebruiken? Het beste zou zijn dat iedereen ze vanaf zijn of haar geboorte krijgt toegediend, maar dat is een utopie op dit moment. Ga je anti-oxidanten serieus gebruiken en wil je veroudering bestrijden dan moet je je wel bedenken dat alleen dagelijks gedisciplineerd gebruik voor de rest van het leven een positief termijn effect heeft tegen veroudering.

Anti-oxidanten zijn in sterke mate ook aan te bevelen tijdens ziekte periodes. Tijdens een ziekte periode wordt het lichaam aangevallen door een veelheid van bacteriën en virussen. De desastreuze gevolgen van deze vernietigers kunnen zeker bestreden worden door het gebruik van Anti-oxidanten. Hiervoor is het voor een korte termijn ook aan te bevelen.

Echter gaan er ook steeds meer stemmen op dat sporters heel erg hard Anti-oxidanten zouden moeten slikken. De reden hiervan is dat er tijdens het sporten zeer veel vrije radicalen ontstaan die een afbrekende invloed uitoefenen op het lichaam. Dit is juist, echter kan niemand een verklaring geven waarom actieve sportmensen er over het algemeen beter uitzien en een lichaam beter in conditie hebben dan hun Anti-oxidanten slikkende niet-sportende tegenhangers.

Gebruik en aanbevolen dosering anti-oxidanten

Het algemene advies is om anti-oxidanten alleen te gebruiken gedurende periode van spanningen, ziekten of blessure herstel.

Anti-oxidanten worden gebruikt voor:

  • Verhoging afweer
  • Sneller herstel ziektes/blessures
  • Stress
  • Veroudering

Bijwerkingen anti-oxidanten

Bij normaal gebruik geen bijwerkingen bekend.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP