Spiermassa Opbouwen Tips
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Als je nog gaar bent van die hardloopsessie van gisteren zie je jezelf eerder op de bank met een waslijst aan films op Netflix en een goeie bak Ben en Jerry’s dan dat je kilo’s de lucht in tilt in de sportschool. We weten hoe zwaar het kan zijn jezelf van de bank te trekken om krachttraining te doen en je zult je meer dan eens afgevraagd hebben of die een of twee keer per week krachttraining het echt wel waard is. Benieuwd hoe vaak je krachttraining per week zou moeten doen voor resultaat en wat het voor je lichaam kan betekenen? Lees verder!

Zodra je de vijftig bereikt, is het verliezen van gewicht lang niet zo gemakkelijk meer als vroeger. Je zult je trainingsschema en strategie daarom flink moeten aanpassen. Perfect Body geeft tips aan Abraham en Sarah hoe zij na hun vijftigste levensjaar toch die beach body uit hun glorierijke twintigerjaren kunnen bereiken en behouden!

Een fitnessroutine vinden die je niet alleen een goeie work-out geeft, maar je aandacht ook moeiteloos vasthoudt op de lange termijn kan een behoorlijke uitdaging zijn. Dit is dan ook precies de reden dat ‘Orangetheory Fitness’, een energieke training die volledig afgaat op de hartslag, in populariteit begint toe te nemen. Meer weten? Lees verder.

Sommigen willen ‘lean’ of juist ‘bulky’ zijn en anderen nemen het om aan hun dagelijkse eiwitten te komen. Wat je reden ook is voor het gebruiken van eiwitpoeder, het is van belang te weten wat je precies naar binnen werkt na die work-out. Nieuwsgierig? Lees verder!

Ja, dames, we weten het. Jullie willen geen uitpuilende biceps of dijen knetterhard als bakstenen. Dat betekent echter niet dat je de krachttraining maar moet skippen! Krachttraining heeft een aantal voordelen laten zien die de meeste cardiotraining bij lange na niet kunnen bewerkstelligen. Denk aan het verbranden van meer vet, het opbouwen van slanke, sterke spieren, het geven van een energieboost en zoveel meer. Hier zijn 5 redenen voor dames om die barbells ook eens uit te proberen.

Zelfs de beste atleet kan soms de puf niet vinden om van die bank af te komen. Toch wil je je training van de afgelopen maanden niet teniet doen. Voor veel van deze mensen zijn in deze situatie pre-workout supplementen de perfecte oplossing. Meer weten over pre-workout supplementen en wat ze voor jou kunnen betekenen? Lees verder!

Elke hardloper rent voor een bepaald doel. Sommige hardlopers rennen om gewicht te verliezen en anderen willen hun conditie verbeteren. Echter, alle hardlopers hebben één gemeenschappelijk doel: om hun prestaties steeds weer te verbeteren en hun afstanden te verlengen. Je begint met 5 kilometer, 10 kilometer en probeert bij elke poging je persoonlijke record te verbeteren. Misschien durf je het nu wel aan om je allereerste marathonloop te doen! Maar hoe bereid je je hier nou het beste op voor?

Ken je het gevoel dat je na een intensieve training de volgende dag opstaat zonder een greintje pijn? Je vertelt jezelf vast: ‘Goh, ik ben beter in vorm dan ik dacht!’. Vervolgens wordt je wakker op dag 2 en kun je nauwelijks je been op tillen, laat staan de trap op strompelen, omdat werkelijk waar alles pijn doet. Dit heet in een dure term ‘Delayed Onset Muscle Soreness’. Deze ‘vertraagde spierpijn’ die je spieren stijf en pijnlijk doen laten aanvoelen, is een heel normaal verschijnsel dus maak je niet druk. Maar hoe komt het dat de ‘aftershock’ van die hevige training pas zo laat komt? Perfect Body legt het even haarfijn uit!

Van alle gewoonten die je jezelf kunt aanleren, is regelmatig krachttraining doen toch wel een van de beste. Van alle kwaliteiten die je jezelf in de gym aan kan leren, denk flexibiliteit, stabiliteit, snelheid en postuur, is de kwaliteit van kracht als enige de kwaliteit die voordelen oplevert voor alle andere fysieke activiteiten die het lichaam moet ondergaan. Ben je beginner en wil je weten hoe jij het beste met krachttraining kan starten? Lees dan de creatieve beginnerstips van Perfect Body.

Het gebeurt de beste van ons: je krijgt een blessure, werkt zeven dagen in de week of bent op een andere manier gedwongen je goede voornemens uit te stellen. Een dag of twee dagen een work-out missen, wordt echter vaak al snel een week of een maand. En in tegenstelling tot je sportroutine, kun je je sportprestaties niet even op pauze zetten. Je bent dan, helaas, al snel weer terug bij af. Zonde! Hoe snel je sportprestaties met de tijd afnemen, hangt af van een aantal factoren. Wil je weten welke? Lees dan verder en werk jezelf weer van die bank af!

Moet je echt een warming up doen elke keer als je gaat sporten? Het korte antwoord is ja. Het lange antwoord is ja, maar je moet het wel goed doen! Warming ups zijn essentieel voor het opwarmen van de spieren voordat zij een goede work-out gaan doen. Op deze manier verklein je niet alleen de kans op een blessure, maar behaal je ook gegarandeerd betere sportprestaties. Meer weten? Perfect Body legt het even haarfijn uit!

0

TOP