Gezonde Voeding Recepten
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Je had het misschien niet verwacht, maar na de Nationale Wollen Truiendag (10 februari) en Wereld Whiskeydag (27 maart) bestaat er nu ook al een dag geheel gewijd aan eieren (2e vrijdag van oktober). Deze ondergewaardeerde nutrientenbommetjes worden deze hele dag in het zonnetje gezet, ook door Perfect Body! Daarom 5 redenen waarom wij gek zijn op eieren!

Nu het weer van hort naar her springt en we weer 15 graden naar beneden zijn getuimeld, overweeg je misschien een lekkere warme kop thee. Kombucha, iemand? Een mysterieuze, mistige substantie met als kers op de taart een slijmerige, bruine paddenstoel die er ‘aanlokkelijk’ bovenop drijft. Wat hebben ze in superfoodland nou weer bedacht? Heb je trek gekregen? Nee? Dan kunnen de voordelen van het vreemde drankje je misschien overhalen. Lees verder!

Weet je nog die bruine bonen, tuinbonen en kikkererwten die je moeder vergeef bij je naar binnen probeerde te werken toen je klein was? Je kunt ze maar beter snel leren waarderen nu 2016 officieel is verklaart als het jaar van de droog geoogste peulvruchten! Dat is maar goed ook gezien het feit dat deze krachtige voedingsproducten obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten kunnen helpen voorkomen. Daarnaast zijn ze niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de boeren en het eco-systeem gezien ze zorgen voor een vruchtbare grond en water effectief over het land verspreiden. Kan je het verschil tussen een erwt en boon nog niet benoemen? Lees dan snel verder!

Die keiharde, houtachtige pit ziet er misschien niet al te appetijtelijk uit, maar studies aan de Pennsylvania State University in de Verenigde Staten toonden onlangs wel aan dat er meer uit een avocado is te halen dan het groene vruchtvlees alleen. Benieuwd wat? Lees verder.

Inspiratieloos in de ochtend? Die boterham met kaas wordt al snel oud. Toch vereist je ontbijt meer bedenktijd. Het is zonder twijfel de belangrijkste maaltijd van de dag en bovendien bepalend voor wat je de rest van de dag achter de kiezen stopt. Toch kiezen veel mensen voor het verkeerde soort ontbijt elke ochtend. Perfect Body geeft tips over de beste en slechtste ontbijtideeën.

Als het buiten vriest en het lichaam afkoelt, zal het lichaam er in eerste instantie voor zorgen dat het gebied rondom de organen goed warm blijft. Dit betekent dat de bloedcirculatie in je neus, oren en voeten en handen verminderd en ze koud worden. Dit is een normaal verschijnsel, maar als die koude handen en voeten zich eind mei nog steeds voordoen, is er misschien een andere onderliggende oorzaak. Gelukkig zijn er bepaalde groenten die je handen en voeten weer lekker kunnen opwarmen. Meer weten? Lees verder!

Green juices worden in Nederland steeds populairder en worden vaak beschreven als de meest pure vorm van gezond eten. Helaas heeft niet iedereen tijd om elke ochtend een selectie aan groenten door een juicer of blender te halen. Om deze reden zijn er ook ‘greens’ poeders beschikbaar in de supplementenmarkt. De vraag is nu: zijn deze vergelijkbaar met de zogezegde puurste vorm van voeding? Perfect Body ging op onderzoek uit.

Ben je die oude eiwitshake compleet beu en heb je alle mogelijke smaken in de markt van eiwitrepen al uitgeprobeerd? Misschien kun je een creatieve ‘twist’ geven aan de manier waarop je je eiwitpoeders gebruikt. Stap in de pannenkoekenboot van Perfect Body en leer hoe jij je eiwitpoeders kan omtoveren tot een lekkere pannenkoek die je op kunt eten zonder schuldgevoel.

Van alle verschillende dingen in het leven die trek in “comfort food” kunnen veroorzaken, is koud weer nog wel de meeste krachtige stimulans. Je koud voelen is oncomfortabel en vervelend en ons natuurlijke instinct is dan ook om onszelf op te warmen: van binnen en van buiten! Ben je een rasechte “comfort food craver”? Hier is wat je moet weten over “comfort food”.

Het eten van de schillen van sommige groenten en fruit verhoogt de hoeveelheid vezels en andere nutriënten die het lichaam binnen krijgt. Hiernaast is het gebrek aan voedselverspilling ook voor moeder aarde heel erg plezierig. Twee vliegen in één klap dus. Niet slecht. We zetten wat regels op een rijtje om snel te bepalen welke producten beter wel en niet met schil kunnen worden geconsumeerd.

Er wordt al jaren geloofd dat thee een geneeskrachtige werking kan hebben op allerlei verschillende manieren. Aan de Universiteit van Utrecht werd al eerder door middel van een onderzoek met 37.000 respondenten bewezen dat het regelmatig drinken van zwarte thee de kans op verkalking van de aderen verkleint. Dezelfde universiteit ondervond ook voordelen van het drinken van thee voor mensen met type 2 diabetes. Ben je geen theedrinker? Dan zijn er tegenwoordig ook voldoende supplementen in de schappen waarin (bestandsdelen van) thee zit verwerkt. We bespreken een aantal theesoorten en de voordelen voor de gezondheid die het met zich mee zou brengen.

Ongeveer een kwart van de Nederlanders voldoet niet aan de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Wat dat inhoudt? Simpel gezegd eet een kwart van de Nederlanders te weinig groenten en fruit ondanks dat we steeds bewuster gaan eten en meer gaan sporten. Als je dacht dat je die groentjes alleen kan verwerken in je avondeten, heb je het echter goed mis. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Waarom dus geen groenten verwerken in je ontbijt?

Ben jij een echt koukleum en zie je elk jaar op tegen het bezoekje van ‘Jack Frost’. Geen paniek! Deze gezonde, stomende hete smoothies houden je de hele winter lekker warm en zorgen ervoor dat je een heuze boost krijgt voor je immuunsysteem. Lekker, gezond, en écht een keer wat anders. Perfect Body zet haar favorieten op een rijtje.

0

TOP