soort

Menu

Veel mensen ondervinden problemen met het slikken van tabletten die erg groot zijn. Het breken van de tabletten lijkt dan de beste oplossing. Het breken van de tabletten brengt echter ook een groot nadeel met zich mij. Het geeft namelijk scherpe randjes aan de tabletten die pijnlijk kunnen zijn bij het slikken. Ook kan de pil hierdoor blijven hangen waardoor het slikken van de tabletten meer moeite kost.

Een andere oplossing voor dit probleem is het vervangen van de tabletten door een andere vorm van aminozuren. Men kan gebruik gaan maken van liquid amino: de vloeibare versie van aminozuren.

 

2 Responses to Tabletten breken: voor- en nadelen

 1. supplementnoob april 17, 2016 at 11:01 pm #

  Heey even een vraagje

  de aminos wat ik neem zijn best groot en krijg ze moeilijk ingeslikt dus ik breek ze in twee maar net als jullie zeggen blijven de pillen nu in mn slokdarm zitten. Nu zat ik te denken om deze pillen te vermalen en in water op te lossen zodat ik ze kan opdrinken maar weet niet als dit veilig is of een negative werking kan hebben. weten jullie iets hiervan?

  • PerfectBody april 18, 2016 at 7:24 am #

   Hey Roy,

   Je kan de aminozuren proberen te verpulveren en op te lossen. Voor de werking maakt het niet uit, maar het is wel erg omslachtig. Waarom niet overstappen op vloeibare aminozuren (Liquid Amino) of op BCAA poeder?

   Wil je het hele scale aan aminozuren innemen in gehydroliseerde vorm (snel opneembaar)? Dan zou ik gaan voor de Liquid Amino. Ondanks dat deze stroopachtige vloeistof ook koolhydraten bevat werkt dit wel het beste voor de opname.

   Gebruik je de aminozuren voor herstel tijdens de training? Dan zou ik BCAA poeder adviseren omdat je dan van de belangrijkste BCAA aminozuren snel een hoge dosering inneemt op een makkelijke manier (dit poeder lost beter op dan het zelf verpulveren en smaakt ook nog ok).

   Gebruik je het als vervanging voor eiwitten? Niet doen. Neem dan liever een eiwit isolaat eiwit en mix het met water. Je krijgt dan een hogere dosering binnen als met aminozuurtabletten. Combineer eventueel met vloeibare aminozuren of BCAA poeder voor maximaal herstel.

   Gr. Team Perfectbody

Geef een reactie