Dikke buik kan leiden tot suikerziekte
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Als de buik veel vet bevat kan insuline minder goed haar werk doen en wordt het lichaam minder gevoelig voor insuline. Het lichaam reageert hierop door meer insuline aan te maken om de suikers in het bloed laag te houden. Bij suikerziekte lukt het het lichaam niet zelf meer om de suikers in het bloed binnen normale grenzen te houden.

Wat is insuline?

Uitgelegd in Jip en Janeke taal verteld insuline het lichaam dat het suiker uit het bloed moet opnemen. Als het lichaam minder goed reageert op insuline (insulineongevoeligheid) kan dit leiden tot meer vet in het bloed, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten. Dit noemt men suikerziekte of diabetes type 2.

Kenmerken van suikerziekte

Suikerziekte openbaart zich meestal door veel plassen, dorst, jeuk of slecht zien. Meer sporten en een beter eetpatroon kan het lichaam helpen alles weer beter onder controle te krijgen. Als dit niet lukt zal een arts pillen voorschrijven. Suikerziekte bestrijden kost veel geld want insuline is duur en medicatie zorgt er vaak voor dat iemand aankomt in gewicht waardoor een vicieuze cirkel ontstaat.

Hoe verminder ik de kans op het krijgen van suikerziekte?

Zorg ervoor dat je afvalt als je (veel) overgewicht hebt. Ga meer bewegen en gezonder (en minder) eten. Zelfs iemand die suikerziekte heeft doet er goed aan om af te vallen zodat er minder of geen insuline nodig is.

Suikerziekte tegengaan door af te slanken

Om af te slanken is het belangrijk niet meer te eten dat je nodig hebt en om voldoende te bewegen. Er zijn veel producten die je kunnen helpen sneller af te slanken en je streefgewicht te behalen. Zo zijn er actieve afslank producten die je verbranding verhogen of ondersteunende producten die je helpen sneller effect te krijgen van het sporten. Maar ook een eiwit-dieet is een veel gebruikt product om effectief in gewicht te minderen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP