Hoe maak ik een goede eiwitshake zonder klonten?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Een goede eiwitshake maken is geen kunst. Met een paar tips maak je voor jezelf een goede eiwitshake.

  • Doe altijd eerst vloeistof in je shakebeker of blender en voeg daaran het poeder toe. Als je dit andersom doet is de kans op klonten groter en blijft er ook vaker een residue achter in je shaker of blender omdat de vloeistof er niet goed bij kan komen.
  • Mix je met een shakebeker? Mix dan minimaal 1 minuut. Schud dus minimaal 1 minuut voordat je de shake uitschenkt in een glas of beker. Omdat je vaak mixt met een koude drank is het oplossend vermogen van de vloeistof veel minder dan bij een warme drank (probeer dit maar eens uit met een beetje suiker in een glas warm en koud water). Je moet de vloeistof en het poeder dus de tijd geven om goed te kunnen mixen.
  • Mix je met een blender? Dat gaat vaak makkelijker dan met een shaker. Verander het toerental van de shaker als je klonten blijft houden. Je zou denken dat een hogere (snellere) stand van de blender sneller en beter werkt. Dit is echter niet altijd het geval. Bij sommige blenders wordt de eiwitshake minder goed gemixt door het hard ronddrraaien van de blender. Een lager toerental of stand zorgt ervoor dat je een goede homogene eiwitshake krijgt.
  • Mix in de goede verhouding! Algemeen genomen is het zo dat mixt in de verhouding 1:7 indien je mixt met water en 1:10 als je mixt met (magere)melk. Uiteraard ben je vrij om hiervan af te wijken om de shake dikker of dunner te maken. Als je klonten blijft houden is het vaak zo dat het oplossend vermogen van de hoeveelheid vloeistof niet voldoende is. Je moet dan een shake maken met meer vloeistof.
  • Als je een eiwitshake met fruit wilt mixen, mix dan altijd eerst het poeder met water (of melk) en voeg daarna pas je fruit toe. Een blender is hierbij onmisbaar.
  • Gebruik een (keuken)weegschaal om de dosering van je eiwitpoeder goed af te wegen. Een maatschep is vaak een indicatie maar wijkt vaak af van de werkelijkheid.
  • Drink een eiwitshake altijd direct na het maken op. Hiermee voorkom je het schiften van je shake (bij schiften trekt de vloeistof naar onderen en je poedermix naar boven). Gebeurd dit voordat je je shake op hebt, roer dan weer even met een lepel (of stevig rietje) in je shake.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP