Lekker slapen met magnesium
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Lang in bed blijven, betekent niet altijd dat je nachtrust ook het meest herstellend is. Dit gebeurt pas als de tijd om in slaap te vallen kort- en de slaapefficiëntie hoog genoeg is. Zeker de helft van volwassenen slaapt wel, maar niet goed waardoor hun slaap niet herstellend genoeg is. Ze worden bijvoorbeeld te vroeg wakker of vallen niet zo snel in slaap.

Slapeloosheid onder senioren

Dit fenomeen is vooral bekend onder senioren. In een Iraans onderzoek is aangetoond dat dit veelal het gevolg is van het onjuist nemen van slaapmiddelen. Sommige slaapmiddelen worden voor lange tijd gebruikt terwijl ze hier niet geschikt voor zijn.

Oorzaken van een slechte nachtrust

In een Amerikans onderzoek wordt nog een belangrijke oorzaak voor een slechte nachtrust onder senioren genoemd. Dit kan komen door een tekort aan magnesium. Dit tekort kan op zijn beurt weer worden veroorzaakt door een slecht dieet, hogere uitscheiding in de urine en het slechter opnemen van voedingsstoffen door de darmen.

De rol van magnesium in de nachtrust

Magnesium is nodig om de spieren te doen ontspannen en om op een ontspannen manier in slaap te vallen. Het speelt dus een cruciale rol in het verkrijgen van een effectieve nachtrust.

Referenties

Abbasi B. Kimiagar m et al. The effect of magnesium supplementation on primary insomnia in elderly. 2012.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP