Ma Huang (efedrine)
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
5

Efedrine is het werkzame deel van Ma Huang in afslankproducten. Het kruid stimuleert het zenuwstelsel en het zenuwstelsel reageert hierop met de aanmaak van een stof die de mitochondriën in je BAT-cellen stimuleert om meer vet te verbranden.

Efedrine is afkomstig uit zeedruif, een struikjesachtige plant die wordt gevonden in de woestijnregio’s in de wereld. Het is verspreid van Noord-China tot binnen Mongolie. De gedroogde groene stam van de drie Aziatische soorten (E-sinica, Intermedia, Equisetina) worden meestal therapeutisch gebruikt.

De Noord Amerikaanse variant blijkt niet dezelfde genezende werking te hebben als zijn Aziatische soortgenoten. Het onderscheid tussen de `kwaliteit` van verschillende soorten Ma Huang zit vooral in het Efedrine extract uit de plant.

Vaak staat er op de labels van producten aangegeven wat het percentage aan extract is. Dit geeft aan uit hoeveel percentage extract Efedrine de Ma Huang bestaat. Eenvoudig gezegd is 200 mg Ma Huang bestaande uit 10% extract net zo sterk als 100 mg Ma Huang bestaande uit 20% extract. Daarom is het belangrijk bij kruiden niet alleen naar de hoeveelheden te kijken maar ook naar de extract hoeveelheden.

Het spreekt voor zich dat Ma Huang een natuurproduct is. Het kan dus voorkomen dat er tussen twee verpakkingen van dezelfde leverancier kleine verschillen bevat, hoewel deze niet erg groot mogen zijn.

Ephedra verbod in Nederland.

De stof Ephedra mag vanaf 6 april 2004 niet meer gebruikt worden in voedingssupplementen, het zal als een geneesmiddel worden bestempeld. De Nederlandse regering heeft dit besloten na druk van de Europese Unie om met eenduidige richtlijnen naar voren te treden. Veel personen, vooral personen met evaring met dit kruid, zijn het niet eens met dit besluit. Dit heeft echter niet mogen baten. Nederland was het laatste land ter wereld waar het kruid vrij verhandeld mocht worden als voedingssupplement.

Verschijningsvormen Ma Huang (efedra / efedrine)

Efedrine komt veel voor in afslankproducten. Vanwege de bittere smaak van het kruid wordt dit kruid vaak met de andere ingrediënten van bijvoorbeeld een afslankproduct in capsules gedaan, hiermee proeft u de smaak van het kruid niet meer.

Gebruik en aanbevolen dosering Ma Huang (efedra / efedrine)

De ruwe, gemalen stammen van de zeedruif (met minder dan 1% Efedrine) wordt van origine gebruikt in een dosering van 1-4 gram per dag in de vorm van thee. Tincturen van 1-4 ml kunnen 3 maal daags genomen worden.

Lees altijd goed de bijsluiter van een product door voordat u capsules of tabletten gebruikt waarin Efedrine is verwerkt. Neem nooit meer capsules of tabletten in dan maximaal wordt aanbevolen.

Ma Huang wordt gebruikt voor:

 • Astma
 • Congestie
 • Hoest
 • Chronische obstructie van de luchtwegen
 • Gewichtsverlies en obesitas

Combinaties met Ma Huang (efedra / efedrine)

Efedrine wordt vaak in afslankproducten gebruikt met andere stoffen. Cafeïne en Efedrine zijn twee stoffen die synergetisch werken (ze versterken elkaar).

Bijwerkingen Ma Huang (efedra / efedrine)

Efedrine heeft een lange historie van veilig gebruik. Echter, het misbruiken van het kruidextract voor bijvoorbeeld gewichtsverlies, kan leiden tot amfetamineachtige bijwerkingen als sterk verhoogde bloeddruk, spierveranderingen, slapeloosheid, droge mond, hartkloppingen, nervositeit.

Mensen met een hoge bloeddruk, diabetes, glaucoom, een aandoening van de thymus en zij die MAO-remmers nemen, dienen efedrine niet te nemen zonder met hun arts overlegd te hebben. Pseudo efedrine kan slaperigheid veroorzaken, waardoor het rijden en het bedienen van machines wordt afgeraden. Producten met Efedrine moeten niet tijdens de zwangerschap genomen worden en het kruid is ook niet geschikt voor personen onder de 18 jaar.

Ma Huang is Geschikt voor

Efedrine is zeer geschikt als afslankmiddel, echter alleen als de gebruiker de discipline heeft om de maximale dosering streng in acht te nemen.

Efedrine wordt ook als oppepper gebruikt door sporters. Zolang er ruime pauzes worden ingelast is dit middel gecombineerd met cafeïne een zeer goede energie booster.

Ma Huang is Niet geschikt voor

Niet geschikt voor personen met hoge bloeddruk, diabetes, glaucoomm een aandoeing van de thymus en zij die MAO-remmers nemen. Zwangere vrouwen dienen Efedrine houdende producten ook niet te nemen en wij raden dit product niet aan voor personen beneden de 18 jaar.

5 Reacties

 1. Mem Seyrani 6 september 2018 Antwoord

  Hoi vroeger kocht ik 100 gele stackers en wel de echte voor circa 35 guldens..
  Maar kan ik nog aan de stackers komen van ong die kwaliteit en werking.
  Ik hoor t graag.
  Groeten Mem Seyrani

  • Kurt 2 oktober 2018 Antwoord

   Gebruik nu ook de thee maar zou ivm gebruiksgemak willen overschakelen op capsules.waar Kan ik deze bestellen

   • ♥ PerfectBody.nl 29 oktober 2018 Antwoord

    Ma Huang mag niet meer verkocht worden sinds 2004. De werking van het kruid staat zeer bekend als eetustonderdrukkend doordat het kruid veel energie geeft. In capsules vind je dit niet meer terug in de producten die energie moeten geven, in ieder geval niet zo sterk als met Ma Huang. Wat wel een goed alternatief is: Pre Workout Focus en Energie

 2. Mem 14 december 2018 Antwoord

  Ok maar heb via aliexpress wel ee thee besteld en zonder problemen aangekomen als herbal thee maar werd daar zo misselijk van leek wel W 40 als t ff een paar uur in mijn bidon zat.
  Maar heb ook de kruid gevonden die gemalen is dus, zou dat ook als herbal thee aankomen, want t product is t zelfde toch?
  Bedankt voor uw reacties.
  Groeten Mem

  • ♥ PerfectBody.nl 14 december 2018 Antwoord

   Hallo Mem,

   Efedra is een kruid en zou in de vorm van thee wel genomen kunnen worden. Echter zal de dosering erg laag zijn en is de kans groot dat er een andere toevoeging bij de thee zit om het kracht te geven. Grote kans dat je daar misselijk van geworden bent. Een goed alternatief waar veel personen tevreden over zijn is https://www.perfectbody.nl/p/pre-workout-shakes/ . Als je mij om advies vraagt zou ik je dit aanraden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP