Misverstanden over light producten
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Als in de schappen een lightproduct naast een regulier product wordt gezet, neigt de consument naar de lightproducten. Onderzoek heeft aangetoond dat zeker 75% van de Nederlanders regelmatig lightproducten gebruikt. Misverstanden over lightproducten hebben ervoor gezorgd dat men de lightproducten snel als ‘gezonder’ opvat terwijl het verschil tussen de light en reguliere producten eigenlijk helemaal niet zo groot is. 

Een eerste misverstand die hieraan heeft bijgedragen is de constatering van de consument dat er minder vet in ‘light’ zit en dat er dus ook minder calorieën in zitten. Deze constatering is fout, omdat de vermindering aan vetten in de meeste gevallen wordt aangevuld met extra koolhydraten. Het verschil in calorieën tussen de light en reguliere versie is dus eigenlijk maar heel klein.

Een tweede misverstand is dat men ervan uitgaat dat de light variant zowel minder suikers als vet als calorieën bevat. Elk product is echter light bij een van deze stoffen en niet bij alle drie. Dit misverstand ontstaat voornamelijk, omdat er op het product niet goed wordt aangegeven op welk gebied het product light is. Het Voedingscentrum pleit daarom voor het duidelijker aangeven van deze informatie op de verpakkingen, zodat deze misverstanden verdwijnen. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP