Probiotica goed bij gebruik antibiotica
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

En dat zijn er maar liefst rond de 100 biljoen. Een flink deel daarvan is nuttig. Ze helpen bijvoorbeeld de darmwand sterker te maken en de darmwerking te bevorderen. En ze ondersteunen het opnemen van waardevolle voedingsstoffen uit de dagelijkse voeding. Een evenwichtige darmflora draagt op die manier bij aan de spijsvertering en de natuurlijke afweer.

Een probioticum is een supplement dat voor de mens nuttige bacterien of schimmels bevat. Probiotica helpen de darmflora te herstellen en op te bouwen.

Antibiotica daarentegen kunnen een dodende of groeiremmende werking hebben op bacterien. Bij gebruik van sommige anti-biotica bestaat de kans dat uw eigen darmflora verstoord raakt. Veel voorgeschreven anti-biotica zoals Amoxicilline of doxycycline hebben daarom vaak diaree als bijwerking.

Ook worden de anti-biotica in verband gebracht met het optreden van het prikkelbare darmsyndroom en allergieen. Verder is gebleken dat de verstoring van de microflora in de darm door antibiotica veel langer duurt dan 2 maanden.

Gelijktijdig gebruik van een anti-biotica en een goed probioticum zorgt voor een sneller en beter herstel. In ieder geval is van de probiotica met de stammen Saccharomycs Boulardi of Lactobacillus Rhamnosus in de literatuur de werkzame en effectiviteit beschreven.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP