Wat is arginine?
★★★★★ 9,4 (1037 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Staffelkorting op alle producten
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
2

De vele functies van arginine

L-arginine is een aminozuur dat vele functies heeft in het lichaam. Het helpt het lichaam te ontdoen van ammoniak (een afvalproduct), wordt gebruikt om verbindingen te maken in het lichaam zoals creatine uit creatinine, L-glutamaat, en L-proline. Tevens kan het worden omgezet in glucose en glycogeen indien nodig.

Arginine werking

L-arginine wordt gebruikt om de stikstofmonoxide, een stof in het lichaam die de bloedvaten ontspant, aan te maken. Voorafgaande studies hebben aangetoond dat L-arginine kan helpen de bloedvaten te ontspannen, de zogenaamde vaatverwijding. Dit kan wenselijk zijn bij atherosclerose en erectiestoornissen.

L-arginine is ook betrokken bij eiwit vorming. In grotere hoeveelheden stimuleert L-arginine het vrijkomen van hormonen groeihormoon en prolactine.

Arginine voor opbouw spiermassa

Gedurende de kindertijd worden er veel groeihormonen aangemaakt. Als we ouder worden neemt de afgifte echter geleidelijk af. Bodybuilders gebruiken Arginine om de ontwikkeling van hun spiermassa te stimuleren. Arginine remt de opname van vetten en verbetert de vetstofwisseling in het lichaam. Dit aminozuur kan dus helpen om overgewicht tegen te gaan.

Te weinig arginine

Een tekort aan arginine in het lichaam kan o.a. leiden tot leverproblemen, kaalheid, verstoppingen en een langzame genezing van wonden. Ook in stresssituaties heeft het lichaam een hogere behoefte aan arginine.

Arginine is een veel gebruikt ingrediënt in NO (Nitric Oxide) producten. In deze NO producten is L-Arginine de werkzame stof die zorgt voor het ontspannen van de bloedvaten. L-Arginine wordt daarom veel gebruikt bij erectiestoornissen en tijdens krachttrainingen om een grotere pomp te verkrijgen.

Verschijningsvormen Arginine

Komt in dierlijk voedsel o.a. voor in: kaas, vlees, gevogelte, eieren, vis en schelpdieren. Dit aminozuur komt in plantaardig voedsel o.a. voor in: noten, chocolade, erwten, knoflook en ginseng.

Symptomen bij een tekort aan Arginine

Een tekort aan arginine in het lichaam kan o.a. leiden tot leverproblemen, kaalheid, verstoppingen en een langzame genezing van wonden. Ook in stresssituaties heeft het lichaam een hogere behoefte aan arginine.

Arginine wordt gebruikt voor:

 • bevorderen vetstofwisseling
 • “ontvetten” en vesterken de spieren
 • stimuleren de werking van het immuunsysteem
 • versnellen genezing van wonden en littekenvorming
 • vergroten het aantal spermazoïden en de beweeglijkheid ervan
 • geheugenverbetering
 • vetverbranding

Waarom Arginine bij Perfectbody

Veel arginine wordt gemaakt uit een chemisch proces. Dit heeft het voordeel dat het goedkoper is en meer compact (waardoor er meer dan 500mg in een capsule past). PerfectBody staat voor kwaliteit en heeft er daarom voor gekozen de natuurlijke variant uit suikerbieten te gebruiken. Deze variant is duurder maar heeft het voordeel beter opgenomen te worden en hoge doseringen (tot 8 capsules per keer) geven aanzienlijk minder klachten op de darmen. Als je arginine kopen wilt doe je er goed aan om voor de natuurlijke variant te kiezen.

 

2 Reacties

 1. Henk de Vries 28 januari 2019 Antwoord

  Hoe weet ik dat ik de natuurlijke variant van Arginine koop? Of in ieder geval een goede kwaliteit. Ik heb Arginine voorbij zien komen, 60 capsules voor 15 euro. Maar ook 60 capsules voor 6,95 euro(merk mij bekend) . Dat is een enorm verschil. Maar ik wil een goede kwaliteit
  Met vriendelijke groet
  Henk de Vries

  • ♥ PerfectBody.nl 28 januari 2019 Antwoord

   Hallo Henk,

   De meeste Arginine die verkocht wordt is van synthetische bron en niet de natuurlijke variant. De kleur van het poeder is nagenoeg hetzelfde en het enige verschil is dat de synthetische variant compacter is (qua poeder) dan de natuurlijke variant. Van de natuurlijke bron past er net 500mg in een 00-capsule. Indien er meer dan 500mg in een 00-capsule zit of het zelfs een 0-capsule, dan is het zeker synthetisch. Als laatste is de prijs ook doorslaggevend als het (te) voordelig wordt aangeboden. Een natuurlijke variant is namelijk duurder dan de synthetische variant, al kan ieder merk zelf haar prijs bepalen. Kortom: de afmeting van de capsule is het belangrijkste. 500mg van de natuurlijke variant is een behoorlijke capsule die vol zit met poeder.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP