Wat is Betaïne HCL?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

De maagklieren produceren diverse enzymen die nodig zijn voor de vertering van vetten, koolhydraten en eiwitten. De belangrijkste daarvan is betaïne HCL. Dit enzym wordt aangemaakt, zodra er vetten en koolhydraten in de maag arriveren. Bij een overconsumptie van vetten en koolhydraten, een overvloedig eetpatroon en spanningen neemt de concentratie betaïne HCL in het maagzuur af.

Het gevolg daarvan is, dat vetten en koolhydraten niet optimaal in de maag afgebroken kunnen worden. Dit leidt tot wisselende spijsverteringsstoornissen. Een verminderde aanmaak van betaïne HCL wordt ook in verband gebracht met botontkalking en bloedarmoede. De opname van calcium en ijzer neemt in deze situatie namelijk drastisch af.

Bij meer dan de helft van de mensen met galstenen is het maagzuur opvallend arm aan betaïne HCL. Hetzelfde geldt voor mensen die last hebben van psoriasis, eczeem en voedselallergie. Het gebruik van een betaïne HCL supplement wordt aanbevolen aan iedereen van 50 jaar en ouder. Vanaf die leeftijd neemt de lichaamseigen productie van dit enzym immers geleidelijk af.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP