Wat is Caseine eiwit?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Caseinaat eiwit is een goed eiwit met een uitstekend aminozuurprofiel voor herstel en opbouw. Het eiwit wordt langzaam opgenomen door het lichaam en geeft een vol gevoel. Het is daarom ook een belangrijk ingredient in vele eiwitdieeten.

Het voordeel van Calcium Caseinaat is dat het langzamer wordt opgenomen door het lichaam en een hoog aandeel L-Glutamine bevat. Hierdoor kan het lichaam na inname over een langere tijd over bouwstoffen beschikken voor het opbouwen, herstellen en behouden van de spiermassa.

Prijs van Calcium Caseinaat eiwit

Doordat Caseinaat eiwit steeds duurder werd zijn veel fabrikanten over gegaan op wei-eiwitten die toen ook beter van kwaliteit (smaak) werden. Veel leveranciers zijn ook overgestapt op wei-eiwit vanwege de snellere opname van dit type eiwit maar de belangrijkste factor is de prijs.

Start met een lage dosering eiwit

Teveel inname ineens van Calcium Caseinaat eiwit kan een verstoring van het spijsvertering stelsel tot gevolg, vooral voor mensen met een lactose intollerantie. Start daarom altijd met een lage dosering om het lichaam te laten wennen aan het verwerken van eiwitten en om de reactie van het lichaam te aanschouwen.

Goed Calcium Caseinaat eiwit

Een goed Calcium Caseinaat eiwit bestaat uit melkeiwitten zonder toevoeging van andere dierlijke producten. Dit product wordt in zijn zuiverste vorm geleverd in +90% eiwit. Indien een concentraat van een product minder is, bijvoorbeeld 80 of 85%, kijk dan welke toevoegingen het product nog verder heeft. Dit in verband met de hoeveelheid Calcium Caseïnenaat die het lichaam binnen krijgt.

Tegenwoordig wordt Calcium Caseinaat eiwit steeds meer vervangen door het eiwittype Micellar eiwit. Deze vorm van eiwit is goedkoper, heeft een minder goed aminozuurprofiel en een langer eiwitpercentage. De reden voor het vervangen is de prijs van Micellar eiwit, deze is voordeliger. Groot nadeel van Micellar eiwit is de structuur van het eiwit, deze is meer korrelig, ook na het mixen wat je proeft in de je shake.

Kies altijd voor een instant versie van Calcium Caseinaat eiwit als je het gaat bereiden in een eiwitshake, dit om klonten te voorkomen. Een instant versie heeft een extra bewerking ondergaan waardoor klonteren niet meer voorkomt.

Wanneer Calcium Caseinaat eiwit gebruiken?

Na herstel van ziekte of als (tijdelijke) vervanging van voedsel is Calcium Caseinaat eiwit zeer geschikt. Dit type eiwit is ook zeer geliefd door personen die een eiwitdieet volgen. Je krijgt er een goed gevuld gevoel van en het eiwitpercentage is hoog. Omdat het langzaam wordt opgenomen is het eiwit ook zeer geliefd bij actieve sporters die het gebruiken voor het slapen gaan als aanvulling op de dagelijkse eiwitbehoefte.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP