Wat is Eucalyptus?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Oorsprong van eucalyptus

Eucalyptus groeit in Australië, Noord- en Zuid-Afrika, India en Zuid-Europa. Er zijn 300 verschillende soorten, waarvan er 25 geschikt zijn om uit de bladeren de heilzame olie te distilleren. De Duitse botanist en ontdekkingsreiziger Baron Ferdinand von Muller ontdekte halverwege de vorige eeuw de geneeskrachtige werking van eucalyptus.

Tijdens een reis door Australië vond hij uit dat de parfum die van de bladeren afkwam een koortsverdrijvende werking had. In 1957 werd een zak met zaadjes door Franse artsen naar Algerije gestuurd. Daar werden ze geplant in een provincie met het hoogste ziektepercentage van het land. Eucalyptus bleek goed te gedijen in deze streek.

Vijf jaar later was dit district het meest gezonde deel van het land. Dit wordt toegeschreven aan eucalyptol die 70% van de olie uitmaakt. Deze sterk desinfecterende stof heeft een vernietigende uitwerking op schadelijke micro-organismen. Eucalyptusolie is dan ook een belangrijk bestanddeel van veel middelen tegen griep en verkoudheid.

Voordelen van  eucalyptus

Daarnaast lost deze etherische olie slijm op en stilt hij de hoest. Eucalyptus bevordert verder de spijsvertering en eetlust. Het stimuleert de aanmaak van spijsverteringssappen, zodat voedingsstoffen beter door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Het ingrediënt gingenol verdrijft buikpijn en heeft een normaliserend effect op een te hoge bloeddruk. De shogaol in eucalyptusolie heeft een pijnstillende werking. Dit middel wordt voorts aanbevolen bij ochtendziekte tijdens de zwangerschap.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP