Wat is Gember? Veel toepassingen!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Het extract van de gemberwortel heeft een lange historie in de volksgeneeskunde achter de rug. In verschillende culturen over de hele wereld wordt gember op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo gebruikten indianen het vroeger om spijsverteringsstoornissen te verhelpen en om lichaam en geest te zuiveren.

Drieduizend jaar voor Christus deed gemberwortel bij de Chinezen ook dienst als beproefd middel tegen verkoudheid en griep. Maar zij kenden nog meer toepassingen. Zeelieden kauwden op de wortel om zeeziekte te bestrijden en vrouwen dronken gemberthee om menstruatieklachten tegen te gaan.

De oude Grieken aten na een stevige maaltijd brood met gemberwortel om de spijsvertering te bevorderen. En in Engeland werd gemberbier gebrouwen als remedie tegen diarree, misselijkheid en overgeven. Verantwoordelijk voor de karakteristieke smaak en heilzame werking van gember is de stof gingerol.

Deze stof wekt de eetlust op en bevordert de spijsvertering. In een Engels onderzoek onder 36 studenten is tevens gebleken dat gember helpt tegen reisziekte. Ook andere studies hebben deze werking inmiddels bevestigd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP