Wat is Ginkgo biloba?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Oorsprong

De ginkgo biloba of Japanse tempelboom dankt zijn naam aan de Japanse monniken die de boom naar hun land gehaald hebben om de omgeving van d tempels op te fleuren. Voorheen kwamen deze bomen namelijk alleen nog in China langs de oevers van de rivier Yangtze voor. De Ginkgo biloba staat verder bekend als de oudste boom van de wereld. Er groeiden 15 verschillende soorten in de hele wereld waarvan slechts 1 type de ijstijd heeft overleefd.

Onderzoek

Ginkgo biloba is het meest onderzochte kruid van de laatste dertig jaar. Er zijn inmiddels al meer dan 700 wetenschappelijke rapporten over het extract van de bladeren verschenen.

Voordelen ginkgo biloba voor het lichaam

De belangrijkste toepassing van het onttrokken extract van de boom is het verbeteren van de hersenfunctie. Het zou hulp bieden bij een slecht geheugen, concentratiestoornissen, hoofdpijn, duizeligheid, depressie en beginnende dementie.

Hoe werkt ginkgo biloba?

In de hersenen bevindt zich een fijnmazig netwerk van zeer nauwe bloedvaatjes die d hersenen van zuurstof en glucose voorzien. Naarmate we ouder worden, wordt de doorlaatbaarheid van deze vaatjes geleidelijk minder. Het eerste symptoom van een afnemende doorbloeding van het hersenweefsel is oorsuizen. In het volgende stadium is er sprake van een slechter wordend geheugen en een verminderde concentratie. Deze belangrijke functies van de hersenen kunnen worden verbeterd door het gebruik van ginkgo biloba. De bladeren van dit kruid bevatten namelijk een unieke verzameling bioflavonoïden en antioxidanten die ongehinderd kunnen doordringen tot zelfs de kleinste haarvaatjes in de hersenen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP