Wat is Glutathion?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Onder velen is het bekend dat het eten 2 stuks fruit op een dag gezond is vanwege de vitamine C. Dit klopt, maar wat veel mensen niet weten is dat hierin ook nog een belangrijk stofje actief is. Dit stofje heet glutathion en is verantwoordleijk voor de bescherming van het lichaam tegen ziekten en veroudering.

Glutathion bij ongifting

Glutathion is een antioxidant die in de cellen van het lichaam wordt aangemaakt en daar ook actief is. Het bevindt zich in een erg hoge concentratie in de lever waar het een belangrijke rol speelt bij het ontgiften van het lichaam van zware metalen.

Glutathion tegen veroudering

Naarmate men ouder wordt, wordt glutathion minder door de cellen aangemaakt. Voor een aantal onderzoekers is dit een reden om te veronderstellen dat er een verband bestaat tussen de afname van deze stof en veroudering. Een voldoende van deze stof in het lichaam op late leeftijd zou dan gebreken van het ouder worden kunnen verlichten.

Glutathion als medicijn

Er is aangetoond dat het gehalte aan glutathion bij patiënten met neurodegeneratieve ziekten als Alzheimer en Parkinson aanzienlijk laag is. Om deze reden staat de stof in Amerika erg in de belangstelling bij onderzoekers. Ook hier is er echter nog niks bewezen.

Verschijningsvormen Glutathion

Dit aminozuur komt in plantaardig voedsel o.a. voor in: asperges, meloen, avocado.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP