Wat is Guggulsterone?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Traditioneel word gugulipid al meer dan 1000 jaar gebruikt in de Ayurveda, een Hindu medicijn systeem, voor zijn bloedzuiverende en ontstekingremmende werking.

Onderzoek heeft aangetoond dat gugulipid een significante vetverlagende werking heeft. In een recente studie waarin gugulipid vergeleken werd met Clofibrate, een populair cholesterol-verlagend medicijn, resulteerde er in dat gugulipid dezelfde en soms zelfs beter cholesterol en triglyceriden verlagende eigenschappen had dan Clofibrate. Aanvullend steeg het HDL-cholesterol in de gugulipid groep.

Aangenomen wordt dat gugulipid werkt via een verhoging van de opname van LDL cholesterol uit het bloed door de lever, toename van de excretie van galzuren en cholesterol van de faeces, en een toename van het catabolisme (de afbraak) van LDL in de lever.

Tevens speelt gugulipid een belangrijke rol in de generatie van vrije radicalen door de mogelijke toename van superoxide dismutase (SOD) aktiviteit en helpt zo de vrije radicalen in het lichaam te verlagen.

Mens- en dier studies tonen tevens aan dat gugulipid een thermogene werking heeft resulterende in een toename van het metabolisme en gewichtsverlies.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP