Wat is Jeneverbes?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Oorsprong van de jeneverbes

De kegelvormige bessen van deze plant werden door de oude Griekse, Arabische en Indiaanse genezers al voor diverse heilzame doeleinden gebruikt. In de middeleeuwen deed de jeneverbes ook haar intrede als natuurlijk medicijn in Europa. Er ontstond een ware hype rond deze vrucht, omdat men dacht dat het voor alle lichamelijke klachten uitkomst bood.

Een oud verhaal vertelt zelfs, dat iedereen die een jeneverbesstruik passeerde, uit eerbied zijn hoofd ontblootte. In vroegere tijden werd deze plant ook naast de voordeur geplant. Men geloofde dat dit bescherming bood tegen diefstal en onheil.

Functies van de jeneverbes

Voorts heeft dit kruid een desinfecterende werking op de urinewegen. Jeneverbes bevat terpinen-4 olie dat de uitscheiding van urine bevordert. Het is dan ook een prima middel bij blaasontsteking. Het urineafdrijvende effect van jeneverbes geeft ook verlichting bij jicht. Jeneverbes wordt ook gebruikt om de eetlust op te wekken, de spijsvertering te bevorderen, winderigheid te bestrijden en overtollige vochtophopingen uit het lichaam af te drijven. Ook zou jeneverbes de pijn bij reuma en artritis verlichten en een regelmatige menstruatie bevorderen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP