Wat is Kamille?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Wat is kamille?

Kamille is een klein bloemetje die voorkomt op veel braakliggende (akkerland) gebieden voorkomt. Aan dit kruid werden zoveel geneeskrachtige claims toegedicht, dat kruidendoctoren ‘het zonde van hun tijd vonden om ze allemaal te beschrijven’.

Functies van kamille

Er worden veel verschillende geneeskrachtige functies aan dit kruid toegedicht, maar het wordt voornamelijk gebruikt bij nervositeit, spanningen of slapeloosheid. Ook zou het helpen bij menstruele krampen en verlichting geven bij baby’s en jonge kinderen die last hebben van verkoudheid hebben.

Kamille kan op veel verschillende manieren worden gebruikt

Stomen met kamille

De geuren die hierbij vrij komen, zorgen voor ontspanning, maar hebben ook een reinigende werking op de huid. Het wordt vaak gebruikt door mensen die af willen van rode vlekjes in hun gezicht.

Thee

Een kopje thee voor het slapengaan kan de slaap bevorderen en iemand goed tot rust brengen. De thee zou ook helpen bij menstruele krachten, verkoudheid en een blaasontsteking.

Olie

Kamilleolie kan op 2 manieren worden toegepast. Er zijn verschillende middeltjes beschikbaar om heerlijk tot rust te komen in een bad. Ook kan de olie gebruikt worden met een oliebrander. Hiervoor wordt veelal kamille gemengd met wat lavendel en ciroenbalsem. Deze geuren ontspannen je waardoor je sneller in slaap valt.

Masker

Je eigen masker maken is leuk, simpel en effectief. Doe wat kamillebloemen in wat water en breng het aan de kook. Nadat dit mengsel is afgekoeld, voeg je wat natuurlijke yoghurt toe en breng je het masker aan op je gezicht. Het werkt niet alleen ontspannend, maar zou ook wallen verminderen en vermoeide ogen doen opleven.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP