Wat is Kava-kava? Ontspannen en ontstressen!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Kava-kava wordt gebruikt om nervositeit, spanningen, spanningen en slapeloosheid te verdrijven en om de spieren te ontspannen.

Kava-kava is een kruid dat de laatste jaren steeds populairder wordt in Europa en Amerika. Deze plant – die tot de familie van de pepers behoort – wordt echter al 3000 jaar gebruikt door de bevolking van Polynesië, Melanesië en Micronesië.

Oorsprong van kava-kava

Op deze eilanden in de South Pacific werd oorspronkelijk een uit de wortels van deze plant gebrouwen cocktail gedronken tijdens culturele en religieuze ceremonieën. Kava-kava heeft een zeer sterke ontspannende uitwerking die in de natuur alleen nog maar door opium overtroffen wordt.

Daarbij tast het de scherpheid van de geest niet aan. De cocktail werd dan ook gedronken tijdens onderhandelingen tussen verschillende stammen om hun conflicten uit de weg te ruimen. Door de relaxerende uitwerking liepen de gemoederen niet te hoog op en kwam men sneller tot een voor elke partij aanvaardbare oplossing.

De ‘dronkenmakende plant’

De beroemde ontdekkingsreiziger James Cook was de eerste westerling die kava-kava uitprobeerde en noemde het prompt de “Dronkenmakende plant”. De hars van de wortels van de plant bevat o.a. kawane. Deze stof bepaalt in hoge mate de kalmerende en ontspannende werking van kava-kava.

Functies van kava-kava

Het extract wordt gebruikt om nervositeit, spanningen, spanningen en slapeloosheid te verdrijven en om de spieren te ontspannen. Ook heeft kava-kava een pijnverdrijvende werking en kan het als alternatief voor aspirine gebruikt worden.

2009: Binnen de EU is het niet meer toegestaan producten met Kava Kava te verkopen. Wij kunnen u dan ook (helaas) geen producten met deze stof aanbieden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP