Wat is Knoflook?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

<h3>Toepassingen van knoflook vroeger</h3>

Knoflook neemt al duizenden jaren een belangrijke plaats in de volksgeneeskunde in. De oude Grieken, Romeinen en Chinezen gebruikten deze sterk geurende knol om tumoren, hoofdpijn, zwakte, vermoeidheid, wonden, infectie en zweren te genezen. En in het oude Egypte aten de piramidebouwers dagelijks vele knoflooktenen om sterker te worden.

In de middeleeuwen at men deze knol vooral om vampiers, duivels en demonen te verdrijven. Men geloofde dat de vreselijke mondgeur dit bovenaards gespuis op een veilige afstand hield. De eerste Olympische atleten gebruikten knoflook als een soort van doping. Door de opwekkende werking zouden ze tot grotere prestaties in staat zijn.

In Hongarije vindt knoflook een geheel andere toepassing binnen de sportwereld. Daar stoppen jockeys vlak voor de start een paar teentjes in de kont van hun paard. Men gaat er vanuit dat tijdens een kop-aan-kop gevecht het paard van de tegenstander door de vreselijk geur zich terugtrekt.

<h3>Toepassingen van knoflook nu</h3>

In de afgelopen twintig jaar zijn knoflooksupplementen zeer populair in ons land. Uit tal van wetenschappelijke onderzoeken is gebleken, dat dit niet geheel onterecht is. Knoflook blijkt immers een zeer veelzijdige uitwerking op onze gezondheid te hebben. Zo is het rijk aan methyl allyl trisulfide. Een stof die bloedvaten verwijdt en het bloed verdunt. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam.

Bovendien gaat dit knoflookingrediënt bloedproppen tegen en verwijdert het de gevaarlijke cholesterol van de vaatwanden. De Italiaanse wetenschapper Augusti constateerde in een uitgebreide studie dat dagelijks gebruik van knoflook binnen twee maanden tot 28,5% minder cholesterol in het bloed leidt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP