Wat is Omega-3?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Omega-3 vetzuur is een zuur dat van nature voorkomt in vette vissoorten en in kleine hoeveelheden in vlees. Doordat de consumptie van vette vissoorten vermindert is en omdat veel dieren ander voedsel krijgen is de hoeveelheid dat we nu uit het dagelijkse voedsel binnenkrijgen een stuk lager geworden. Een langdurig tekort aan Omega-3 vetzuren kan leiden tot een scala aan gezondheidsproblemen.

Visolie is een voedingssupplement. De werkzame bestanddelen in visolie zijn de essentiële vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren maken deel uit van de bekende Omega-3 vetzurengroep. Omega-3 vetzuren worden essentieel genoemd omdat het menselijk lichaam deze stoffen nodig heeft maar deze niet zelf kan maken, net als bijvoorbeeld vitamine C.

Iemand die goed op zijn dagelijkse voeding let kan onder ideale omstandigheden voldoende Omega-3 vetzuren uit zijn voeding halen. Lijnzaad, walnoten, groene bladgroentes en wild vlees bevatten het ‘plantaardige’ Omega-3 vetzuur ALA (alfa-linoleenzuur). In theorie is ons lichaam in staat ALA om te zetten in EPA en DHA, maar door tal van factoren verloopt deze omzetting slechts zeer moeizaam of helemaal niet.

Het enige alternatief om voldoende EPA en DHA naar binnen te krijgen is het gebruik van visoliesupplementen. Het moet dan wel visolie zijn die gezuiverd is van gifstoffen, die voldoende EPA en DHA bevat en waarin Omega-3 vetzuren aanwezig zijn.

Verschijningsvormen Omega-3

Vetzuren met een hoge waarde aan EPA: vette vissoorten (haring, makreel, wilde zalm, sardines en ansjovis), lijnzaad, walnoten, groene bladgroentes en wild vlees.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP