Wat is Peterselie? Uw hulp bij menstruele klachten
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Peterselie is rijk aan omega-3-vetzuren die nodig zijn voor de productie van prostaglandines. Eén van de taken van deze hormoonachtige stoffen is het reguleren van de vrouwelijke geslachtsorganen.

Peterselie is een kruid die bij velen bekend is als een smaakmaker in verschillende sauzen, soepen en salades. Peterselie wordt echter al meer dan 2000 jaar ook gebruikt voor therapeutische doeleinden. Het staat op therapeutisch gebied het meest bekend als hulpmiddel bij menstruele klachten.

Peterselie tegen menstruele krachten

Kort voordat de menstruatie start krijgt zeker 50% van de vrouwen last van menstruele klachten zoals prikkelbaarheid, een opgeblazen gevoel in de onderbuik, humeurigheid, depressie, misselijkheid, pijnlijke borsten en het vasthouden van vocht. Hormonale veranderingen die zich vlak voor de menstruatie in het lichaam voordoen, zijn hiervoor verantwoordelijk. Peterselie staat erom bekend deze menstruatieklachten te verminderen.

Werking van peterselie bij menstruele klachten

Peterselie is rijk aan omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn benodigd voor de productie van prostaglandines. Dit is een hormoonachtige stof die de vrouwelijke geslachtsorganen reguleren. Om deze reden wordt van peterselie gezegd dat het een gunstig effect heeft op het premenstruele syndroom.

Overige functies van peterselie

Peterselie kan ook hulp bieden bij het stimuleren van de spijsvertering, het bevorderen van de uitscheiding van urine en het normaliseren van een hoge bloeddruk. Tot slot zou het ook een darmgasafdrijvende werking hebben.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP