Wat is wei eiwit?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Wei eiwitten zijn er in een hogere zuiverheidgraad als product verkrijgbaar en in een minder zuivere vorm. In het laatste geval zijn er stoffen toegevoegd die wel als eiwit gedeclareerd mogen worden maar een lage biologische waarde hebben (en dus minder bruikbaar zijn voor het lichaam). In Amerika zijn de producten bekend onder de naam Whey Protein.

Smaak van wei eiwitten

De smaak van de producten die deze eiwitsoort bevatten wordt vaak als minder smaakvol ervaren, dit omdat er vaak minder smaakstoffen zijn toegevoegd. Met nieuwe smaakstoffen is het echter tegenwoordig de fabrikanten wel gelukt de smaak lekker en romig te maken.

Wei isolaat vs wei concentraat

Wei eiwit is in de sportvoedingsproducten verkrijgbaar als een Wei Isolaat en een Wei Concentraat. De eerste vorm heeft een extra bewerking ondergaan t.o.v. de concentraat. Deze dure bewerking ziet men vaak ook terug in de prijs van het product. In deze bewerking wordt de Whey eiwit nog verder uitgefiltreerd zodat er nog iets meer eiwit overblijft. Het verschil is echter minimaal en dat terwijl de prijs vaak veel duurder is.

Omgerekend is het voordeliger om een Whey Concentraat te nemen dan een Whey Isolaat. Om 100 gram eiwit binnen te krijgen kunt u 108,00 gram Whey Isolaat nemen of 114,00 gram Whey Concentraat. Gezien de huidige verkoopprijzen is Whey Concentraat t.o.v. Whey Isolaat omrekend vaak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP