Wat is Zink? Veel voordelen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Zink is een mineraal van meer dan 300 enzymen die nodig zijn om wonden te genezen, de vruchtbaarheid te bevorderen, de cel-reproductie op gang te houden, het gezichtsvermogen te verbeteren, de weerstand te bevorderen en te beschermen tegen vrije radicalen.

Volgens een dubbelblind onderzoek bij 100 mannen en vrouwen met verkoudheid, verkorte de duur van de verkoudheid. Elke 2 uur een zuigtablet halveert de totale verkoudheidsduur.

Zink is een sporenelement en noodzakelijk voor de reiniging van het bloed. Veel mensen hebben van nature geen goed zinkopnamevermogen. Hierdoor ontstaat bij inname van eiwitten of aminozuren puistjes op het lichaam. Bij de inname van tussen de 30 – 50 mg zink per dag (ook op niet-trainingsdagen) kan het ontstaan van puistjes worden voorkomen. Het werkt zeker voor mensen met veel acne.

Verschijningsvormen Zink

Zink is verkrijgbaar als los voedinggsupplement en zit ook heel vaak in andere voedingssupplementen, echter vaak in kleine hoeveelheden. Zink komt in het dagelijkse voedsel voor in oesters, vlees, eieren, vis en schaaldieren, tofu en tarwe.

Gebruik en aanbevolen dosering Zink

Om tekorten op te vullen zijn hoeveelheden van 15-25mg per dag voldoende. Hogere doseringen (max. 50mg per dag) zijn bij bepaalde gezondheidsklachten wenselijk, onder supervisie van een arts of orthomoleculair therapeut. Voor verkoudheid zijn capsules/tabletten met 10-15mg zink gluconaat elke twee uur zinvol.

Zink wordt gebruikt voor:

  • verkoudheid
  • genezen van wonden
  • verbeteren vruchtbaarheid
  • verbeteren gezichtvermogen
  • weerstand verhogen van het lichaam
  • acne

Bijwerkingen Zink

Doseringen van 300 mg of meer per dag tasten de weerstand aan. Incidenteel komt maagpijn, misselijkheid en smaakproblemen voor.

Het gebruik van zink bij mensen met alzheimer (dementie) wordt vooralsnog afgeraden, aangezien het onderzoek daarnaar nog niet voltooid is. Het is echter mogelijk dat zink een positieve invloed heeft.

Zink vermindert de absorptie van koper, iets wat kan leiden tot anemie en te lage niveau`s van HDL (goed cholesterol). Indien men dus zink neemt zal aanvulling met koper wenselijk zijn. Vaak is koper reeds aan een supplement toegevoegd.

Zink kan ook de absorptie van ijzer calcium, en magnesium beinvloeden. Combinatie met een goede multimineralenformule kan dan ook wenselijk zijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP