Wat zijn afslankproducten?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

De actieve afslankproducten zorgen actief voor een (merkbare) verhoogde verbranding en geven meer energie (producten zijn herkenbaar aan ingrediënten zoals Efedrine, Synefrine of Cafeïne). Het lichaam wordt door deze stoffen aangezet tot actie. Deze actie zorgt voor een beter metabolisme (voedselverbranding).

Deze afslankproducten worden ook veelal gebruikt om efficiënter te kunnen trainen. Het is wel aan te een goed gepland schema te hebben om overtrainen (de spieren teveel te belasten) te voorkomen, dit omdat deze stoffen de lichaamsreactie van het moe worden kunnen verhinderen.

Houd je te allen tijde aan de maximale dosering van producten met deze ingrediënten. Houd ook de max. tijdsduur voor gebruikt in acht, dit omdat de werking van deze stoffen minder wordt naarmate deze langdurig achter elkaar gebruikt worden.

Ondersteunende afslankproducten

De ondersteunende afslankproducten zorgen voor een verhoogde verbranding maar niet meer voor meer (merkbare) energie en zijn perfect voor die personen die niet meer energie willen of die meer effect willen hebben van een actief afslankproduct. Mildere afslankproducten zijn producten met bijvoorbeeld de ingrediënten met Appelazijn, HCA (Hydroxy citroenzuur), CLA, Choline of Methionine.

Voor de twee laatste ingredienten is een evenwichtige samenstelling tussen Choline, Inositol, Methionine en de mogelijke aanwezigheid van L-Carnitine gewenst. De verhouding Choline, Inositol, Methionine dient ongeveer 1 op 1 te zijn voor een sterke maximale werking. Omdat Methionine een duur ingredient is en Choline niet, zijn er veel producten op de markt die de meest werkzame samenstelling uit het verband halen.

De ingrediënten uit ondersteunende afslankproducten houden de ingenomen vetten uit de voeding in oplossing tot deze worden verbrand door lichaamsactiviteit. Indien er nog werkzame stof over is (na het vet uit het voedsel te hebben aangepakt) worden de vetcellen die in het lichaam aanwezig zijn aangepakt zodat deze makkelijker om te zetten zijn in energie. Hierbij is het wel aanbevolen te sporten of lichamelijk bezig te zijn.

Preventieve afslankproducten

De preventieve afslankproducten zorgen ervoor dat het lichaam minder vetten binnenkrijgt waardoor het lichaam eerder de eigen lichaamsvetten zal gaan verbranden voor energie. Deze producten worden veel gecombineerd met de actieve afslankproducten omdat ze voor sneller resultaat zorgen. Deze producten bevatten bijvoorbeeld de ingrediënten Chitosan of Cactus slank.

Voor alle afslankproducten geldt dat ze ervoor kunnen zorgen dat het lichaam minder vitaminen en mineralen binnenkrijgt doordat u minder gaat eten. Om de weerstand van het lichaam op peil te houden en om voor een optimale werking van de afslankproducten te zorgen is het aan te bevelen extra vitaminen en mineralen in te nemen.

Verschijningsvormen afslankproducten

Afslankproducten zoals hierboven beschreven zijn in het assortiment van de (sport)voedingssupplementen verkrijgbaar als capsule en tablet.

Gebruik en aanbevolen dosering afslankproducten

Neem actieve afslankproducten in tablet of capsule vorm bij voorkeur in na een maaltijd. Dit omdat de tabletten of capsules op een lege maag een te sterke werking kunnen hebben waardoor de kans op bijwerkingen groter is. Op vele Amerikaanse producten wordt geadviseerd de tabletten of capsules voor de maaltijd in te nemen, dit omdat het effect dan groter is. Echter maakt het voor het effectief afslanken niet uit.

Preventieve afslankproducten dienen een drie kwartier tot een uur voor de maaltijd te worden ingenomen. Dit omdat de actieve ingredienten uit deze producten in het lichaam aanwezig dienen te zijn alvorens ze het vet uit het ingenomen voedsel kunnen absorberen.

Voor alle afslankproducten geldt: Neem nooit meer dan de aanbevolen dagelijkse dosering en bouw de dosering langzaam op. Neem bijvoorbeeld de eerste week slechts 1 dosering per dag en kijk de reactie van het lichaam aan alvorens de dosering te verhogen.

Doel van afslankproducten

Afslankproducten worden voornamelijk gebruikt om af te slanken, het vetpercentage te verlagen (voor meer spierdefintie) of voor extra energie tijdens een training.

Combinaties afslankproducten

Voor alle afslankproducten geldt dat ze ervoor kunnen zorgen dat het lichaam minder vitaminen en mineralen binnenkrijgt doordat u minder gaat eten. Om de weerstand van het lichaam op peil te houden en om voor een optimale werking van de afslankproducten te zorgen is het aan te bevelen extra vitaminen en mineralen in te nemen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP