Wat zijn Enzymen?
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Het leven van de mens wordt gecontroleerd door honderdduizenden biochemische processen die zich continu in het lichaam afspelen. Enzymen spelen daarbij een belangrijke rol. Enzymen zijn speciale eiwitten die gevormd worden in de cellen en een chemische reactie tussen bepaalde stoffen mogelijk maken. Elk enzym verricht een specialistische functie in het lichaam. Het is dus niet zo dat het ene enzym de taak van een ander enzym kan overnemen.

Enzymen zorgen o.a. voor een goede stofwisseling in de hersenen, het vrijmaken van energie in de cellen en de groei en reparatie van weefsels, organen en cellen. Daarnaast nemen zij ook de rol van anti-oxidanten op zich. Ze zetten namelijk schadelijke stoffen om in ongevaarlijke substanties die beter door het lichaam uitgescheiden kunnen worden. De meest bekende enzymen zijn de spijsverteringsenzymen. Deze zijn actief in de maag, darmen, lever, galblaas en alvleesklier. Spijsverteringsenzymen staan de laatste tijd volop in de belangstelling. Zonder de aanwezigheid van voldoende enzymen in het spijsverteringstraject kunnen minder voedingsstoffen worden afgebroken tot kleine moleculen, die gemakkelijk de darmwand kunnen passeren.

Dit kan leiden tot o.a. een chronisch gebrek aan vitamines en mineralen. Bovendien heeft een tekort aan spijsverteringsenzymen een slechte vertering van vetten en koolhydraten tot gevolg. Dit kan leiden tot overgewicht, diarree, opgeblazen gevoel, winderigheid, verstopping en een onregelmatige stoelgang.

Verschijningsvormen Enzymen

Bijzonder rijk aan spijsverteringsenzymen zijn avocado, papaja, ananas, banaan en mango. De meest waardevolle bron is spruitjes.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP