Wat zijn Kruiden? Kruiden vroeger en nu
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Kruiden zijn de voorlopers van de moderne medicijnen. Met kruiden wordt het deel van een plant aangeduid dat over heilzame eigenschappen beschikt. Dat kan de wortel zijn, maar ook de stengel, bladeren, vrucht of bloem.

Kruiden vroeger

Al sinds mensenheugenis wordt er gebruik gemaakt van kruiden voor genezing of het bevorderen van de gezondheid. Medicijnmannen begonnen met het trekken van thee uit de bestanddelen van kruiden. Mensen die ziek waren kregen deze thee te drinken. De resultaten hieruit werden nauw bestudeerd om te kijken of de patiënt er ook daadwerkelijk baat bij had. Op deze manier werden gedurende een lange tijd verschillende kruiden gebruikt voor het behandelen van elke specifieke klacht.

Buiten kruiden met een helende werking werd er ook gebruik gemaakt van kruiden die giftig waren. Ook deze kruiden waren nuttig om vijanden mee uit te schakelen.

De kennis van kruiden was vroeger bijzonder waardevol. Om deze reden was de medicijnman in sommige culturen een machtig man. Immers, hij kon beslissen over leven en dood. Het was gebruikelijk dat de kennis die hij bezat slechts werd overgedragen op een van zijn kinderen.

Kruiden nu

Tegenwoordig zijn kruiden het meest gebruikt in ons eten, maar er zijn ook vele supplementen beschikbaar die kruidenmengsels bevatten waarvan al sinds jaren bekend is dat het een effectieve werking heeft. Denk bijvoorbeeld aan de plant Saw Palmetto, die onder velen bekend staat als een middel tegen haaruitval of acné. Of denk aan de befaamde goji-bes die tegenwoordig in de schappen van veel winkels ligt. Deze bes zou bijdragen aan je libido, nachtrust en je helpen afslanken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP