Brandnetels eten? Brandnetels hebben ook hun voordelen!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Overal ter wereld kiezen al 1000 jaar mensen met reuma en artritis bewust de confrontatie met de brandnetel op.

Wat is een brandnetel?

Deze plant komt in 500 verschillende soorten op alle continenten voor. De bladeren zijn bedekt met kleine haartjes, waarvan iedereen weet dat je die beter maar niet moet aanraken. Deze ‘naaldjes’ injecteren een vloeistof in de huid die is samengesteld uit o.a. formic acid, histamine, serotonine, acetylcholine en 5-hydroxytryptamine. Dit veroorzaakt een nare brandplek.

Voordelen van brandnetels

Overal ter wereld kiezen al 1000 jaar mensen met reuma en artritis bewust de confrontatie met de brandnetel op. Zij wrijven met de vers geplukte bladeren over de pijnlijke gewrichten. Dit zorgt heel snel voor verlichting. Daarbij gaat het niet om de ene pijn met de andere te verdrijven. De vloeistof in de stekels bevat namelijk ook specifieke stoffen met een sterke ontstekingsremmende werking. Brandnetel speelt ook een hoofdrol in tal van folkloristische taferelen. Zo wordt hij bijvoorbeeld verbrand tijdens duivelsuitdrijvingen. Vroeger plukten boeren de bladeren voor zonsopgang en gaven die aan het vee te eten. Dit zou kwade geesten uit het lichaam van de dieren verdrijven.

De spirituele kant van brandnetels

In weer andere culturen worden poppetjes met de bladeren van de brandnetel opgevuld en naar de afzender van een boze vloek opgestuurd. Daardoor zou het naderende onheil afgewend kunnen worden. Brandnetel is echter ook een bijzonder heilzaam kruid dat het gehele lichaam ondersteunt en versterkt.

Samenstelling en overige functies

De bladeren van deze plant bevatten o.a. vitamine B2, vitamine B5, foliumzuur, vitamine C en vele mineralen en essentiële aminozuren. Het extract helpt o.a. bij bloedarmoede, diarree, netelroos, psoriasis, jicht, reuma, artritis, diabetes, prostaatproblemen, witte vloed, hoge bloeddruk, jeuk, acne, haaruitval en premenstruele syndroom.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP