Bulletproof koffie: een trend die je beter links kan laten liggen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

Je hebt het vast al eens voorbij zien komen: koffie met een klontje boter erin. Deze ‘Bulletproof Coffee’ is een trendy, nieuwe draai aan je bakkie pleur in de ochtend. Het zou je helpen gewicht te verliezen, energie krijgen en je min of meer onoverwinnelijk maken. Excuses, koffiesnobs, maar hier zit helaas een calorierijk luchtje aan. Lees dus voor je deze nieuwe trend gaat uitproberen eerst even dit artikel.

Wat is het?

Bulletproof Coffee is niet echt een product in de schappen van de Appie Heijn. Het is een receptje die via social media flink viral is gegaan en het bestaat uit koffie, een klontje boter iets dat medium-chain triglyceride olie wordt genoemd. Deze drie ingrediënten worden net zo lang in een mixer bewerkt tot er een emulsie van vette olie, boter en koffie ontstaat. De koffie zou minder ‘giftig’ zijn voor je lichaam, je vol doen voelen en je daarom helpen gewicht te verliezen.

Wat de koffiepuristen lijken te vergeten, is dat ze door toevoeging van olie en boter het drankje upgraden tot een kop bestaande uit 468 calorieën en 54 gram vetten. Lekker hoor. Oh, en als koffie niet al slecht was voor de spijsvertering dan zijn die extra oliën en vetten het wel. Met als gevolg dat je de eerste twee uur na het drinken van die kop koffie hoogstwaarschijnlijk niet op kantoor, maar op de toiletten zit.

De redenering achter de koffie

Je vraagt je nu vast af waarom mensen vrijwillig een olierijke bak koffie naar binnen werken. De gedachte erachter is dat de olie en boter in de koffie de honger voor geruime tijd stillen en het bakje je een warm gevoel van binnen geeft als je eraan nipt op weg naar het kantoor. Echter, dit doen volgranen producten of een eiwitrijk ontbijtje ook en die zitten vol met gezónde vetten in plaats van verzadigde. Met die calorierijke koffie heb je dus eigenlijk gewoon je ontbijt op een ongezonde wijze vervangen.

Laat je niet afleiden!

We weten allemaal dat gezond en gebalanceerd eten en regelmatig sporten de enige weg zijn naar effectief gewichtsverlies. Laat je daarom niet afleiden door een sporttrend met verklaringen waar je geen wetenschapper voor hoeft te zijn om er vraagtekens bij te zetten. Concentreer je op doelen op lange termijn en niet op deze quick fixes zonder resultaat. Geniet daarom van je bakkie troost in de ochtend, maar laat de oliën en boter lekker achterwege.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP