Droog trainen
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Droog trainen

Droog trainen wordt veel nagestreefd door fitnessers en bodybuilders om helemaal fit te zijn op een bepaald moment zoals bijvoorbeeld een fotoshoot, wedstrijd of in de zomer om over het strand te lopen. Naast een strikte gezonde dagelijkse voeding en aanpassingen van de wijze van trainen zijn er ook speciale supplementen die hiervoor in aanmerking komen.

Toont alle 9 resultaten

Sorteer op:

Droog trainen vrouwen
Wat is nou droog trainen? Droog trainen is, trainen met als doel het lichaamsvetpercentage te verlagen. De efficiëntste manier om calorieën te verbranden doormiddel van bewegen, is krachttraining. Ja ook voor vrouwen! Bovendien vormt krachttraining bij vrouwen mooie slanke spieren, zodat er wat showen valt nadat het vet van lichaam af is. Vrouwen hoeven niet bang te zijn dat ze “te gespierd” zullen worden. Vrouwen hebben gemiddeld 15 keer minder natuurlijk testosteron dan mannen in hun lichaam. Testosteron zorgt voor de opbouw van de spieren.

Bij het droog trainen komt meer bij kijken dan alleen trainen. Cardio-training wordt helaas erg overschat, er worden simpelweg meer calorieën verbrand met krachttraining vanwege het herstel proces. Voeding daarentegen wordt erg onderschat en is juist een belangrijk aspect in het droog training proces. Lees hieronder wat voeding en dieet voor rol spelen in het droog training proces.

Droog trainen mannen
Welke man wil er nou niet met een sixpack het strand op lopen? Dat is wat droog trainen doet; het proces verlaagt het lichaamsvetpercentage zodat de spieren beter zichtbaar worden. Het droog training proces bestaat uit training en voeding. Krachttraining is belangrijk middel om een hoge vet verbranding te realiseren. Cardio-training heeft helaas een kleine impact op droog training proces. Je moet cardio meer zien als iets extra’s en je focussen op krachtraining. Voeding wordt vaak onderschat, maar dit is toch echt veruit het belangrijkste middel om het vet percentage te verlagen. Lees hieronder alles over het dieet en voeding tijdens het droog trainen.

Droog trainen dieet
Als je gewicht wilt verliezen zal je minder calorieën tot je moeten nemen dan dat je verbruikt.

-Alles wat je op een dag doet, van lopen naar de bushalte en opstaan van de bank om naar de keuken te lopen tot een sportles volgen: aan het eind van de dag heb je een bepaalde hoeveelheid energie verbruikt.

-Alles wat je op een dag eet en drinkt vertegenwoordigt een bepaalde waarde aan calorieën (energie) die je tot je hebt genomen.

ALLES wat je hebt gegeten en gedronken – ALLES wat je hebt verbruikt = positieve of negatieve energiebalans!

Komt er meer energie binnen dan er verbruik wordt, dan kom je aan in gewicht. Komt er minder energie binnen, dan val je af. Al sport je 4 uur per dag, als jij meer eet dan je verband blijf je aankomen in gewicht. Jouw eetpatroon is veruit het belangrijkste middel om jouw gewicht onder controle te hebben.

Droog trainen voeding
Je zal het lichaamsvetpercentage moeten verlagen om droog te worden. Zo komen de spieren meer tevoorschijn en zal de sixpack eruit springen. Om het lichaamsvetpercentage te verlagen moeten we dus een negatieve energie balans hebben; er komen minder calorieën binnen dan je per dag verbruikt. Hieronder staat hoe je dat eenvoudig kan doen.

Je zal het lichaamsvetpercentage moeten verlagen om droog te worden. Zo komen de spieren meer tevoorschijn en zal de sixpack eruit springen. Om het lichaamsvetpercentage te verlagen moeten we dus een negatieve energie balans hebben; er komen minder calorieën binnen dan je per dag verbruikt. Hieronder staat hoe je dat eenvoudig kan doen.
Drink alleen water, groene thee/koffie zonder suiker.
Zorg dat je minimaal 2,3g eiwitten ten opzichte van 1kg lichaamsgewicht per dag binnen krijgt. Dit zorgt voor een toename aan spiermassa, ook tijdens het droogtrainen. Bij meer dan 2,4 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht is de maximale spieropbouw bereikt.
Neem na de training altijd een Whey eiwit shake. Na training vindt er de meeste spieropbouw plaats. (Ook goed voor in de ochtend).
Neem gedurende de hele dag 4 tot 6 medium sized eiwitrijke maaltijden: Kip, vlees, vis, eieren.
Eet zoveel mogelijk complexe koolhydraten zolang je gewicht verliest op het gewenste tempo. Eet deze koolhydraten wanneer het lichaam deze nodig heeft: voor en na de training. Het aantal koolhydraten dat nodig is per dag verschilt per persoon, dus test wat bij jou het beste werkt. Begin bijvoorbeeld met een totaal van 250 gram koolhydraten verspreid over de dag. Houd dit een week aan, weeg jezelf elke dag op een vast tijdstip zonder kleding. Ben je aan het einde van de week zwaarder geworden, dan moet je het aantal koolhydraten verlagen. Ben je afgevallen, dan zit je goed.

0

TOP