Creatine Monohydraat
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Creatine Monohydraat

Creatine monohydraat is de meeste bekende vorm van Creatine. Als door een sporter wordt gesproken over creatine, bedoelt hij/zij creatine monohydraat. Creatine monohydraat is de eerst vorm die voor de consument op de markt is gebracht. Creatine Monohydraat is een scheikundige benaming voor creatine dat gekoppeld is aan monohydraat, een watermolecuul.

 

Enig resultaat

Sorteer op:

Omdat water door het lichaam eenvoudig is te scheiden van de creatine is het makkelijk door het lichaam opneembaar. De verschijningsvorm van creatine monohydraat in pure vorm is poederachtig en wit van kleur.

Het poeder is verkrijgbaar is verschillende korrel afmetingen, ook wel aangeduid als mesh. Hoe hoger het mesh gehalte des te fijner is de korrel. Meest verkocht zijn de mesh waarden 80 en 200. Bij het mixen merk je daar verschil in, een 200 mesh creatine monohydraat lost makkelijker en beter op. In de meeste pure creatine monohydraat producten zit tegenwoordig 200 mesh.

In het verleden (voor het jaar 2005) waren er nog grote kwaliteits verschillen tussen Chinese en Europese creatines. Er zijn toen ook meerdere ‘merk’ namen bedacht door de grotere concerns zoals ‘creatine pure’ door DSM. Na 2005 bleek dat er geen verschillen meer waren tussen de verschillende creatines en zijn de merknamen verdwenen. Verontreiniging in creatine is daarom nagenoeg uitgesloten, ongeacht waar de creatine vandaan komt.

Voor het meest effectieve gebruik van creatine monohydraat is een oplaadfase nodig die twee weken duurt. In de eerste week wordt geadviseerd om 3x de dagelijkse dosering te nemen, in de tweede week 2x de dagelijkse dosering. Daarna volstaat een dosering van 5 gram per dag. Bij de dagelijkse dosering wordt uitgegaan van iemand van 70kg, weeg je meer of minder dan zou je de dosering hierop kunnen aanpassen.

Creatine monohydraat is ook de vorm van creatine die door sommige (top)fokkers van duiven en paarden wordt gebruikt. Bij de duiven is het doel dat ze langer en sneller vliegen doordat ze minder snel uitgeput raken. De duiventelers voegen creatine monohydraat toe aan het voer voor de duiven in een verhouding die gelijk staat aan die van de mens. Hetzelfde wordt gedaan bij paarden. Dit met de reden dat de spieren beter zichtbaar worden en de huid strakker om het lijf zit zodat de spieren beter zichtbaar worden. Bij paarden wordt de dagelijkse dosering verdeeld over de dagelijkse voeding. De dagelijkse dosering wordt bepaald aan de hand van het gewicht ten opzichte van de mens.

0

TOP