Omega 3
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Omega 3

De meervoudig onverzadigde vetzuren behoren tot de essentiële voedingsstoffen. Ze bestaan uit twee grote groepen: omega-3 vetzuren (alfa-linoleenzuur (ALA) en daaruit gevormde metabolieten zoals EPA en DHA) en omega-6 vetzuren (linolzuur en metabolieten zoals arachidonzuur en GLA). Onze huidige voeding bevat (meer dan) voldoende omega-6 vetzuren (linolzuur uit plantaardige oliën en vetten, arachidonzuur uit vlees), terwijl de inname van omega-3 vetzuren (ALA uit lijnzaadolie en canolaolie, EPA en DHA uit vette vis, zeevoedsel of algen) juist onder de maat is. De verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in westerse voeding is ongeveer 15-25 : 1, terwijl een verhouding van circa 5:1 tot 1:1 wenselijk is.

Toont alle 12 resultaten

Sorteer op:

Effecten EPA en DHA (minimaal 250 mg)
– DHA speelt een rol in het functioneren van de hersenen
– EPA/DHA zijn goed voor de triglyderidenspiegel, voor het hart en de bloeddruk

Soorten vetzuren
Er bestaan verschillende soorten vetzuren, waardoor het van belang is om deze uit elkaar te kunnen halen. Zo kunnen we spreken van onverzadigde vetzuren, maar kunnen we daarnaast ook verzadigde vetzuren binnenkrijgen via onze voeding. Ten derde zijn er transvetzuren. transvet en de verzadigde variant zijn minder goed en van belang voor ons lichaam, waardoor we ons daar over het algemeen minder snel toe zullen richten. Het is juist verstandig om die zoveel mogelijk te vermijden. De onverzadigde vetzuren, daarentegen, zijn wel van belang voor ons lichaam, waardoor het verstandig is om daar voldoende van binnen te krijgen.

Belang van vetzuren
Het belang van vetzuren wordt goed duidelijk wanneer we kijken naar de werking hiervan. Ze zorgen er namelijk voor dat wordt bijgedragen aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed. Daarnaast maken de onverzadigde vetzuren deel uit van diverse cellen in ons lichaam, waardoor het heel interessant is om ze in de vorm van een supplement in te nemen.

Vetten en vetzuren
Vetten bestaan voor het grootste deel uit vetzuren. Er zijn verschillende soorten vetzuren: onverzadigde vetzuren, verzadigde vetzuren en transvetzuren. De onverzadigde vetten zijn gezond. . Het is daarom belangrijk dat een voeding voor een groot gedeelte bestaat uit onverzadigde vetzuren.

Vetzuren online aanschaffen
Vetzuren kun je gewoon online aanschaffen, in de vorm van supplementen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in ieder geval voldoende ervan inneemt wat je gezondheid ten goede komt. Uiteraard komen de vetzuren ook voor in je voeding. Helaas lukt het ons niet altijd om op een gevarieerde manier te eten, of hebben we soms wat extra vetzuren nodig om sportief gezien zo gezond mogelijk te kunnen blijven functioneren.

0

TOP