Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetzuren

Visolie bevat belangrijke omega3 vetzuren zoals EPA, DHA Voor omega 3 is ALA uit uitgangspunt, dit vetzuur wordt weer verder omgezet in de bekendere vetzuren EPA en DHA. De mens is maar beperkt in staat om vanuit ALA, EPA en DHA te maken en dat is de reden waarom de laatste jaren het eten van vette vis, of het nemen van visoliecapsules, meer en meer aandacht heeft gekregen.

 

Alle 7 resultaten

Sorteer op:
90 softgels
(0)
29.90
90 softgels
(0)
14.90
60 Softgels
(0)
29.90
90 Softgels
(0)
29.90
60 vcaps
(0)
24.90
100 softgels
(0)
15.90

Goede visolie wordt gewonnen uit vette vis, met name zalm en sardientjes. De behandeling om de visolie uit de vis te halen is erg belangrijk. Om de vetzuren niet te beschadigen dient de gewonnen olie onder lage temperaturen en onder hoge druk gewonnen te worden. Vaak wordt vitamine E toegevoegd om het oxidatie van vetzuren in de capsule tegen te gaan.

Visolie dat gewonnen wordt uit de eerste lichting kan zo gedronken worden. Vaak wordt een natuurlijk aroma toegevoegd omdat niet iedereen van de smaak van vis houdt. Een andere optie is om de visolie te capsuleren. Afhankelijk van de hoeveelheid die je wenst in te nemen raden wij aan om te kiezen tussen vloeibare visolie of capsules.

Omega 3 vetzuren zijn van groot belang. Ze komen onder andere voor in voeding als vis, maar doorgaans krijgen we er maar relatief weinig van binnen. Het is daarom in veel gevallen verstandig om te zorgen voor een aanvulling van de omega 3 vetzuren.

Je kunt er zo relatief eenvoudig voor zorgen dat je voldoende visvetzuren binnen krijgt. Dat is van groot belang, aangezien het van invloed kan zijn op voor het behoud van gezonde triglyceridengehalten in het bloed en voor het behoud van een goede bloeddruk.

Omega vetzuren bevatten de twee belangrijke vetzuren EPA (eicosapentaenoic zuur) en DHA (docosahexaenoic zuur). EPA en DHA zijn goed voor de bloeddruk, goed voor het hart en normale triglyceridengehalten in het bloed. . De vetzuren maken deel uit van de celmembranen. Aangezien ons lichaam volledig is opgebouwd uit cellen heeft een tekort aan EPA en DHA een nvloed op alle lichaamscellen.

Omega 3 vetzuren met EPA en DHA
De omega 3 vetzuren zorgen vooral voor de aanlevering van EPA en DHA. Dit zijn twee belangrijke vetzuren (eicosapentaenoic zuur en docosahexaenoic zuur. Daarnaast zorgen deze zuren voor onze algemene gezondheid. Wanneer je niet twee keer per week vis eet of extra wilt profiteren van omega 3 vetzuren, is het verstandig om voor een van de supplementen te kiezen, die je heel eenvoudig online kunt bestellen.

Omega 3 vetzuren
De omega 3 vetzuren maken deel uit val alle cellen in je lichaam ., Dat is vooral interessant vanwege het feit dat ons lichaam praktisch overal is opgebouwd uit deze cellen. Zo gaat het om de cellen in onze beenderen, maar ook in onze hersenen, onze huid, het haar en de diverse organen die we tot onze beschikking hebben.. Dagelijks minimaal 250 mg EPA en DHA is goed voor je hart, je hersenen en ondersteunt de conditie van je ogen.

Vetzuren hebben een erg belangrijke functie in ons lichaam. Het goed functioneren van het zenuwstelsel en het immuunsysteem is ervan afhankelijk. Er zijn verschillende soorten vetzuren. De onderlinge verhoudingen zijn van wezenlijk belang. Verstoringen in de onderlinge balans kan meespelen in het ontstaan van bepaalde chronische ziekten (o.a. diabetes, prostaatkanker en osteoporose).

Algemeen genomen moet men de consumptie van verzadigde vetzuren verminderen te gunste van onverzadigde vetzuren: dus meer vis eten en plantaardige olie gebruiken en minder vlees en dierlijke vetten gebruiken.

Binnen de meervoudig onverzadigde vetzuren zijn de omega-3-vetzuren en de omega-6-vetzuren belangrijke groepen van essentiële vetzuren. In de westerse voeding komen de volgende vetzuren vaak te weinig voor: EPA en DHA (omega-3) en GLA (omega-6).

Het is dan ook goed om er zorg voor te dragen om ook voldoende omega-3 en omega-6 (GLA) binnen te krijgen. De Omega Booster kan u hierbij helpen. Deze booster bevat een mengsel van essentiële vetzuren afkomstig uit zalmolie, Teunisbloemolie en natuurlijk Borage olie. Dit zijn juist die vetzuren die het minst in onze voeding aanwezig zijn. Zodoende helpt de Omega Booster uw vetzuurbalans optimaal te houden.

0

TOP