Vitamine D
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Vitamine D

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine en staat bekend om zijn bijdrage aan het behoud van sterke botten en tanden. Vitamine D is een van de weinige vitamines die ons lichaam zelf kan aanmaken. Dit gebeurt via zonlicht op onze huid. Extra vitamine D wordt geadviseerd aan ouderen, zwangeren, jonge kinderen, gesluierde vrouwen, mensen met een getinte huidskleur of mensen die weinig buiten komen. Gezondheidsraad beveelt senioren en mensen emt een donkere huidskleur aan extra vit D te gebruiken ter versterking van de botten.

Toont alle 5 resultaten

Sorteer op:

VITAMINE D
Vitamine D komt in twee vormen voor, vitamine D2 (ergocalciferol) en vitamine D3 (cholecalciferol). Vanwege een sterkere bindingsaffiniteit met de vitamine-D-receptor is vitamine D3 tenminste drie en waarschijnlijk tien maal sterker dan vitamine D2. Vitamine D3 heeft voor de mens dan ook de voorkeur in geval van suppletie. Hoewel vitamine D2 nog veelvuldig in multivitaminen gebruikt wordt, wordt het tegenwoordig door deskundigen niet meer als gelijkwaardig beschouwd aan vitamine D3.

Vitamine D neem je uit je dagelijkse voeding op als je vette vis eet zoals makreel en haring. In Nederland wordt vitamine D toegevoegd aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten. Vitamine D wordt veel toegevoegd aan multivitaminepreparaten en botformules en is verkrijgbaar als enkelvoudig vitaminepreparaat. De aanbevolen dagelijkse dosering (ADH) is 5 mcg maar veelal wordt 10 mcg geadviseerd. Het wettelijk maximum is 25 mcg, en voor kinderen onder de tien jaar 15 mcg.

Toepassing van Vitamine D
Botten: vitamine D zorgt voor het behoud van sterke botten.
Immuunsysteem: vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand.
Spieren: vitamine D is goed voor de spieren.
Tanden: vitamine D is belangrijk voor sterke tanden.
Celdeling: vitamine D draagt bij tot de aanmaak van cellen en weefsels.

0

TOP