Vitamine E
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤

Vitamine E

Vitamine E is een antioxidant, het helpt de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze vitamine is zowel verkrijgbaar als los product als in multi vitaminen en mineralen producten.

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine en heeft een antioxidatieve werking. Vitamine E wordt relatief lang in het lichaam opgeslagen, voornamelijk in vetweefsel en in de lever. Vitamine E als supplement is verkrijgbaar in een natuurlijke en een synthetische vorm. De natuurlijke vorm wordt beter in het lichaam opgenomen.

In de dagelijkse voeding vind je vitamine E terug in plantaardige oliën, zoals zonnebloemolie, en in plantaardige producten als volkorengranen, noten, zaden en groene bladgroente. Vitamine E wordt veel toegevoegd aan multivitaminepreparaten of aan antioxidantproducten. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is 12 mg.

Enig resultaat

Sorteer op:
100 softgels
(6)
29,90

Natuurlijke vitamine E
De synthetische vorm van vitamine E is een mengsel van acht verschillende configuraties. Van deze configuraties zijn er zeven onwerkzaam en maar één (RRR-alfa-tocoferol) werkzaam. Natuurlijke vitamine E bestaat uitsluitend uit RRR-alfa tocoferol (vaak aangeduid als D-alfa-tocoferol). Wanneer synthetische vitamine E in een multi is verwerkt, is dat te zien aan de term ‘DL-tocoferol’ op het etiket. Wanneer alleen ‘Vitamine E’ wordt vermeld, zonder vermelding van ‘natuurlijke’, ‘DL’ of ‘D’, kan ervan uit worden gegaan dat er dus geen aandacht is besteed aan de vorm en dat dus synthetische, goedkopere, vitamine E is verwerkt. Zoals hierboven aangeduid, is 7/8 deel van de synthetische vitamine E onwerkzaam. Vitamine E is vrijwel altijd afkomstig van sojabonen. Veel soja is genetisch gemodificeerd. Bij de keuze van een multivitamine kunt u er op letten of deze vrij is van genetisch gemodificeerde grondstoffen.

0

TOP