Calorie-arme cocktails voor oudejaarsavond!
★★★★★ 9.3 (1115 reviews)
Gratis zending v.a. 30
100% NL & ISO-gecertificeerd
Meer kopen = meer korting!
Tijdelijk gratis shakebeker bij een bestelling boven de 50! 🥤
0

De feestdagen zijn een tijd voor heerlijk eten, een leuk gezelschappen en nog betere drankjes. Hoewel de meeste cocktails niet de calorie-armste opties vormen, zijn er ook genoeg soorten cocktails aanwezig die net zo ‘fabulous’ zijn, maar waarbij de calorie-meter niet door het plafond schiet. Perfect Body zet haar favoriete calorie-arme cocktails op een rijtje voor een feestelijke en verantwoorde nieuwjaarsavond!

1. Granaatappelchampagne (voor 8 glazen)

Deze feestelijke cocktail is een echt smaakbommetje en geeft een prachtige rode kleur aan je drankje. Om het nog gezonder te maken, kun je sap van een verse granaatappel nemen in plaats van het sap uit pak om zo de toegevoegde suikers tegen te ontkomen.

Ingrediënten:
100 Gram crushed ice
200 Milliliter granaatappelsap
50 Milliliter ginger ale
25 Milliliter brandy
750 Milliliter champagne of wijn met bubbels
Granaatappelzaadjes (optioneel)

Bereiding:
Vermeng het ijs, het sap, de ginger ale, brandy en de champagne in een cocktailshaker. Verdeel het mengsel over 9 glazen. Garneer het met de granaatappelzaadjes voor een extra ‘popping’ effect bij het drinken.

2. Apple Spice Mimosa’s (voor 8 glazen)

Een feestelijke cocktail recept voor een oudejaarsavond. Een absolute ‘all-people pleaser’ en gemakkelijk in elkaar te draaien.

Ingrediënten:
1 Fles champagne
100 Milliliter appelsap
Een halve kleine theelepel kaneel
Een snufje nootmuskaat
Voor het suikerrandje:
Een snufje kaneel
2 Eetlepels palmsuiker

Bereidingswijze:
Vermeng in een kom de appelsap, kaneel en nootmuskaat. Vermeng op een bordje alle ingrediënten voor het suikerrandje. Dip elk champagneglas eerst in het appelsapmengsel en rol deze vervolgens door de suiker heen. Verdeel vervolgens de appelsap over 8 glazen en giet hier champagne overheen.

3. Earl Grey ‘Hot Toddy’ (voor 2 mokken)

Voor sommigen is een thee en alcohol een gewaagde combi, maar het is absoluut het proberen waard! Een warme cocktail voor de koude winterdagen en laag in calorieën! Wat wil je nog meer?

Ingrediënten:
2 Zakjes Earl Grey thee
150 Milliliter gekookt water
100 Milliliter bourbon
4 Theelepels citroensap
2 Theelepels honing

Bereidingswijze:
Breng het water aan de kook in een sauspannetje. Haal het sauspannetje van het water zodra het kookt en week de theezakjes er ongeveer 3 tot 5 minuten in. Voeg hierna de honing en het citroensap toe. Verdeel de bourbon over twee koffiemokken en voeg tot slot het theemengsel toe.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP